ST3-logga v2

Läs mer om ST3-projektet på st3.se

2016-08-19 Lektion om daytradingteori

På lektionen i onsdags gick jag igenom daytradingteori. Detta var förberedelsen inför livetradingen jag ska köra nästa onsdag.

De som redan har handlat intradag tyckte troligtvis att det var väldigt matnyttigt. Men för de som inte har gjort det över huvud taget så var det nog svårt att relatera till. Men de har inspelningen och detta tillsammans med livetradinglektionen nästa onsdag gör att de har en plattform att utgå ifrån när de börjar.

Daytrading är betydligt svårare än swingtrading av den enkla anledningen att man måste kunna både swingtrading och hur marknaden fungerar intradag. Som grädde på moset så är de mentala aspekterna mycket tuffare. Man lever i varje trade intradag på ett sätt som man inte gör i en swingtrade. En swingtrade går man in i och sedan sitter man inte och följer den slaviskt minut för minut. Men det gör man i sina daytrades.

Norra Brunn

Vi ska träffa våra elever uppe i Stockholm nu i höst. Först blir det live mingel uppe i IG:s lokaler därefter går vi och äter mat och lyssnar på stand up på Norra Brunn. Vi gjorde detta förra hösten också och det var kanonkul.

 

2016-08-12 ST3 Lektion om Fundamental analys och positiontrading

Då var vi igång igen efter sommaruppehållet. Det märktes tydligt att våra elever hade längtat efter uppstarten igen. Men det hade Tobbe och jag också gjort.

Tobbe körde en lektion om fundamental analys och positiontrading. Vi har inte kört den lektionen tidigare och det har definitivt varit en miss av oss att inte ha med detta tidigare. Våra tankegångar under tidigare år har varit att bara fokusera på det som rör swingtrading. Men det har ju med facit i hand varit helt felaktigt. Våra turtlar ska naturligtvis få en så bred grund  som möjligt att stå på när de är klara med ST3-året.

Vi vet ju inte vilken typ av trading de kommer att utföra när de är klara. Alla kommer naturligtvis inte att hålla på med swingtrading. De flesta tror jag kommer att hålla på med en kombination av trading i olika tidsperspektiv.

Tobbe ringde mig på eftermiddagen och var lite orolig för att lektionen skulle vara för basic. Lektionen innehöll säkert mycket information som de flesta redan kände till men där var säker en hel del saker som de flesta inte visste också. Vi fick kommentaren att vi borde kört den här lektionen i ett tidigare skede på kursen och det tar vi till oss och ska förändra till nästa år.

Add value

2016-08-12_07-16-12

När Tobbe visade excelarket ovan och några andra ark kom naturligtvis frågan om det gick att ta del av dem. När Tobbe sade jag så gick chatten i taket. Oj vilken hallelujareaktion det blev. Vi har beslutat oss för att allt vi visar under lektionerna ska våra elever få tillgång till. Så var det inte 2013 och 2014 men vi lär oss 🙂

Bara en ST3-grupp i höst

Nu har vi bara en ST3-grupp och det är fantastiskt skönt. Det var lätt att blanda ihop vad vi hade sagt och gått igenom när vi körde två grupper parallellt som dessutom var i olika faser. Vi kommer aldrig mer att köra mer än en ST3-grupp åt gången.

 

2016-08-01 ST3 Advanced

Den 10:e är det uppstart för hösten igen i ST3 och det ska bli kul. Den 22 augusti är det uppstart för vårt nya ST3-projekt som vi kallar ST3 Advanced.

Vi har fått många förfrågningar genom åren om att deltagarna tycker att det blir ett stort tomrum efter att ST3 är över. När de nu har lärt sig grundfundamenten i trading och lärt sig att följa ett tradingsystem så vill många vidareutveckla sin trading.

Detta har vi tagit fasta på och startar upp ST3 Advanced i höst. Vi kommer att köra en lektion i månaden som troligtvis kommer att vara mellan 3-4 timmar! Vi spelar in den som tur är för vi inser att det kan vara tufft att sitta och koncentrera sig så lång tid i sträck.

Fokus kommer att vara på strategier där vi har kategoriserat dem. Vid uppstarten den 22 augusti kommer vi bara att titta på gaps. Vi kommer att studera både intradaggaps och gaps på dagsgraf.

En fantastisk sidoeffekt är att både jag och Tobbe behöver göra mycket nu research vilket redan har resulterat i många nya spännande insikter.