I måndags kväll körde jag och min son Simon en livetradingdag (kväll!) i IG:s regi i Stockholm på Waterfront Congress centre.

Detta var den 10:e livetradingdagen jag körde för IG men det var två år sen sist så det var lite mer ringrost. När vi körde som mest var det 2-3 per år. Allt handlar om rutin och ju mer man utför något desto lättare går det. Trading är inget undantag från den regeln.

Simon min son (26 år) var med som bisittare för första gången (se bild nedan) och hans uppgift var att bevaka aktiva trades samt leta efter nya setuper.

En livetradingdag motsvarar ingen vanlig trading. Det är i princip ingenting som är som vanligt.

  • Man måste ta trades även om det inte finns något som matchar ens kriterier fullt ut
  • På grund av punkten ovan så är det market orders som gäller. Att missa en trade på grund av att man lägger en limitorder finns inte
  • För att få trades måste man leta i många marknader vilket

Jag gjorde en lista på skillnader mellan en vanlig tradingplan och tradingplanen för livetradingdagen. Se bild nedan.


Ett normalt fokus ligger på att tjäna pengar. På en livetradingdag är det naturligtvis roligare om man går med vinst men det viktigaste är att inspirera och förhoppningsvis förmedla kunskap.

Min fru hade influensa förra veckan och var riktigt dålig. Jag var livrädd för att bli smittad men klarade mig som tur var. Det är aldrig roligt att behöva ställa in events med 300 personer i publiken.

Premiär

Det var premiär för Simon på scen inför en så stor publik och han var naturligtvis mycket nervös men jag tyckte att han skötte det med bravur och hade ett bra fokus.

Marknader

Eventet gick ut på att promota IG:s nya produkt Turbo24. Detta är en ny produkt som bara funnits i två månader. Jag började titta på den för cirka två veckor sedan. Man ska ha respekt för att handla med produkter som är nya för en. Risken för misstag är stor. Som tur är har jag en kompis som handlat länge med turbowarranter och han hade en noggrann genomgång av vad jag skulle tänka på. Detta var ovärderligt.

Trades

Jag fick ett bra shortscenario i Dow Jones (kallad Wall Street) kl 18.15, se bild nedan.

Bilden ovan är i 60-mingraf. Det fanns mycket nedsida och vi hade bara en grön vägg till vänster efter ett kraftigt rally upp. Potentialen nedåt var med andra ord stor. När vi slutade livetradingkvällen låg den ungefär plus minus noll men jag lät det ligga kvar över natten. Scenariot som gjorde att jag gick in i den fanns som sagt fortfarande kvar.

Igår tisdag så tog den fart och jag stängde den efter lunch då den hade kommit ner till den nivå där rallyt uppåt startade.

Det blev en riktigt bra trade.

Vi hade en bra long i guldet, se bild nedan.

Denna missade jag dock innan den stack upp trots att Simon flaggade för den. Men det är inte lätt hålla koll på allt när man sitter och snackar samtidigt.

Det var ett kul event och det ska bli spännande att kolla utvärderingarna. Allt kan alltid bli bättre.

Om ni var på livetradingeventet och har feedback får ni gärna maila mig på info@minbors.se.

Missa inte att ansöka till ST3 2020, st3.se. En ettårig utbildning i trading för er som verkligen är kommittade att bli en riktigt bra trader.