16/9 DAX premarket och hur det gick

Vi fick en kirugisk gaptäppning vid 13 500, se bild nedan i veckograf.

En möjlig tokning av denna är att detta var uppstudsen vi fick innan vi ska vidare ned i djupet. Men vi behöver mer kött på benen för att få bekräftelse på denna tes.

I bilden ovan ser vi dagsgrafen och här har vi exakt samma typ av gaptäppning i förrgår och sedan går vi nedåt.

Det som gjort de senaste dagarna så knepiga att avläsa är för att vi varit vid en fibzon, (50-fib och 61,8-fib, se bild ovan) och som grädde på moset även 13 000. Det är som gjort för falska breaks och vågskvalp upp och ned. Det är helt enkelt ingen som är fullt ut övertygad om vart vi ska.

Hur får vi mer övertygelse om riktning?

Att vi lämnar 13 000 med marginal antingen uppåt eller nedåt. Med marginal är som minimum 13 100 eller 12 900.

I bilden ovan ser vi terminen som snurrar nästan dygnet runt i 60-min. Här fick vi ett gap ner under 12 900 följt av en uppstuds för att täppa gapet som uppstått (blev dock en partiell täppning vilket gör att vi kan få se ett nytt försök vid börsöppning).

Vad innebär det vi ser ovan?

Det ger betydligt mer övertygelse om riktning och att vi ska vidare nedåt. RSI2=20 i dagsgrafen gör att det inte är översålt ännu och inget hinder för mer nedgång.

Vart är vi då på väg?

I bilden ovan ser vi 60-min och den långa trenden är sidledes med svag dragning nedåt. Det innebär att överreaktionen vi fick uppåt (se grön pil ovan) troligtvis kommer att korrigeras fullt ut och kanske lite till pga denna svaga nedtrend.

Basen för rallyt upp var 12 700 men det innebär att allt mellan 12 600 – 12 800 är ett potentiellt målområde för denna nedgång.

Är det bara att gå all-in för short vid open idag?

Man får aldrig vara riktigt glad. I skrivande stund är vi redan nere vid 12 840 vilket gör att det är mycket nära den övre delen av rektangeln ovan.

Vi får inte glömma det otäppta gapet vi får vid open idag. Dock vet vi aldrig när dess täppt tidsmässigt.

Sammanfattningsvis

I bilden ovan ser vi vad som gäller inför dagen. Vi kan mycket väl få en uppstuds mot gapet (runt 12 960) om vi öppnar med ett gap ner vid öppning idag. Denna är en bra short, vi har dessutom 13 000 som skydd på ovansidan.

Ett annat scenario är att vi drar rakt ner vid open på grund av att många nu har blivit övertygade om riktning. Mycket handlar om var vi öppnar kl 9 idag. Ju närmre vi öppnar 12 800 desto sämre blir detta scenario. Bäst blir det om vi öppnar precis under 12 900 då har vi både övertygelse men potential kvar på nedsidan.

Till sist så gillar jag starkt punkt 3 nedan som jag hittade i en bok om börspsykologi från 1912!!! När du är osäker så stå utanför marknaden. Fördröjningar kostar mindre än losses.

Image

Så gick det

Som vi kan se i bilden på 60-min ovan så dök vi rakt ner till där rallyt upp startade. Vi fick en kirugisk träff exakt på starten av detta rally, dvs 12 700.