15/9 OMXS30 premarket och hur det gick

I veckografen har OMXS30 studsat på senaste botten, se bild nedan.

Tittar vi på de korta MA så har vi mer nedsida att vänta. De långa MA ger oss jämviktspendling där vi befinner oss i mitten av denna jämviktspendling och har mer nedsida att vänta.

I 60-minb ovan ser vi den snygga gaptäppningen igår. Det långa flowet är nedåt vilket talar för mer nedsida mot starten på uppgången vid 1870-1880.

Sist tar vi en titt på 5-min, se bild ovan. Vi har en balans, dvs sidledsrörelse och en tydlig lång trend nedåt. Detta talar för mer nedsida idag.

Vad talar för uppgång idag?

Vi måste hänga upp en uppgång på något och då blir det 1900 som är en bit under där vi är just nu. Den kan ge en större studs i och med att vi har haft ett relativt rakt ras nedåt. Det är dock tveksamt om man kan kalla detta uppsida då vi måste ner 20 punkter från där vi befinner oss just nu (kl 7.58 1920).

Sammanfattningsvis: Det är ett knepigt läge vi har just nu och det är allt annat än att plocka godis från små barn. Men nedsidan har fördel tills motsatsen bevisats.

Så gick det

Som vi kan se i bilden ovan så fick vi två uppstudsar igår vid Europaopen och USA-open men föll tillbaka igen. Om uppstudsarna berodde på divergensen i S&P 500 1h-chart låter jag vara osagt. Det gjorde det definitivt vid USA-open men troligtvis spelade det in även vid Europaopen.