14/9 DAX premarket och hur det gick

Igår fick vi fritt fall vid nyheten 14.30 om USA:s inflationssiffor som var mycket högre än väntat, se orange rektangel i bild nedan i 60-min.

Vad kan vi förvänta oss idag?

I bilden ovan på 5-minterminen så har vi dött helt, dvs en tight range som bara väntar på ett utbrott upp eller ned. Detta är dock tidigt (kl 6.49) och mer än två timmar kvar till open.

Då är den stora frågan om vi ska upp eller ned idag.

Vad talar för upp?

Man kan se gårdagens ras som en gigantisk överreaktion i en full upptrend och då skulle vi kunna ha uppsida mer eller mindre direkt från open.

Vad talar för ned?

Uppgången från botten gick lite för fort och behövde korrigeras vilket skedde igår. Kanske behövs det ännu mer korrektion.

Om jag ska vara helt ärlig så kan jag inte hitta så mycket som talar för mer nedgång idag. Däremot är det mycket som talar för att vi kan vara nära botten för en ny uppgång idag. I bilden nedan ser vi veckografen där vi just nu är nere vid förra veckans close, dvs vi har täppt gapet, se bild nedan.

Detta innebär att gapet just nu är täppt i veckografen. Det kan dock behöva täppas även efter officiell öppning kl 9 om vi skulle studsa upp innan kl 9. Vi bryter oss ner till 60-mingrafen, se bild nedan.

Här ser vi tydligt både gapstängning och en utbrottstart uppåt vid detta område. Finns det mer att se här?

Jag ser det så här.

  1. Vi har en full upptrend i 60-mintermin (dock ej i 60-min cash) men det gick på tok för brant upp och behövde kylas av vilket skedde igår med besked
  2. Det vi såg igår var en mycket kraftig överreaktion på denna uppgång som var för brant
  3. Vi har en full balans/kontraktion premarket i 5-min vilket tyder på att vi kan ha hittat botten i denna överreaktion
  4. Det som stöttar detta scenario är 50-fib och gapclose i veckografen vid 13 080. Dessutom har vi 13 000 som skydd på undersidan om vi skulle få en initial rörelse vid börsöppning nedåt

Mitt huvudscenario inför dagen är med andra ord uppsida där vi är nära botten vid börsöppning. Vi kan få ett stick ner till 13 000 men jag tror inte det, se bild nedan.

Går vi under 13 000 har detta scenario fallerat

Så gick det

I bilden ovan ser vi 5-mingraf. Vi fick en rörelse upp direkt vid open som täppte gapet och sedan en studs på 13 100. Vi bröt denna och även 13 000 senare under eftermiddagen.