OMXS30 inför veckan

Vi tittar tillbaka på prognosen inför denna vecka, se bild nedan.Image

Vi hade en kortsiktig trend där vi befann oss i ett svagt överkötp läge (RSI2 = 76 i veckografen). Men detta tillsammans med en doji som skulle kunna vara ett tecken på en vändpunkt och dessutom nära en tidigare topp gjorde att det var fördel nedsidan inför veckan. 

Resultatet ser vi i bilden nedan

Det ser ut som en enkel och rak resa ner i djupet men alla vi som varit med och följt OMXS30 denna vecka vet att så var inte fallet. Allt ser enklare ut i efterhand.

I fredags landade vi exakt på 50-fibben av den sista uppåtgående rörelsen, se bild nedan.

Detta i kombination med att RSI2(vecka) = 17 gör att vi inte har något stretchat läge längre. Dessutom är vi mitt i rangen. Det går att se både vidare nedgång kommande vecka och en rangerörelse.

Veckocandlen vi fick är en rikoschett vilket innebär att den stänger i de nedre 10% av veckan. De kan ge bra uppstudsar men man måste sätta dem i kontext, dvs var uppstår dem.

Intressanta scenarior inför veckan

  • Vi gappar ner på måndag, dvs öppnar under fredagens lägsta och trillar vidare ned mot 1900, MA200 och tidigare botten för att under veckan passera den
  • Vi öppnar över fredagens lägsta och får en uppstuds
  • Vi gappar ned och vänder mellan 1930-1935 (61,8-fibben)

Se bild nedan för de två olika alternativen utsatta med siffror

Vi bryter oss ner i 60-min för att se om vi kan få ny information och fler pusselbitar att gå på, se bild nedan.

I denna graf ser vi att vi har konsoliderat innan vi bröt nedåt före stängning i fredags. 60-min ger ingen ny information mer än att det är översålt.

Hur ska man agera på måndag när börsen öppnar?

Det är inte billigt att gå kort längre och detta gör det mer osäkert även om vi skulle gappa ner . Trading handlar om att ha oddsen på sin sida. Om vi däremot öppnar precis över fredagens Low har vi en edge för long även om den inte är jättevass.

Summa summarum är att vi kan ha en bra long vid open över fredagens Low (se bild nedan) men om vi öppnar under så är det mycket mer osäkert. Det kan bli fritt fall eller en studs upp men var är svårare att sia om.