17/8 OMXS30 premarket

I bilden ovan fick vi en utbrottsnivå som var gaptäppning från början av augusti. Det behövdes två små dojis i måndags och i fredags som uppladdning innan vi kunde bryta den igår med besked.

Vi tar även en titt på vad det indikatormässiga säger, se bild nedan.

Även om det indikatormässiga säger att det är rejält överköpt så måste man sätta det i kontext och det finns mer uppsidespotential. Vi tittar i 60-min, se bild nedan.

Tittar vi i bilden ovan så är det en stark full upptrend vi ser. Dessa kan pågå länge och det är ofta som motstånd i högre timeframes tar stryk om vi har en full trend i 60-min som den vi har just nu. 

Slutsats: Allt talar för mer uppgång mot 2085-2100 som bör bli en större rekylpunkt.

Vad kan vi förvänta oss inför denna dag?

Det vi såg var ett styrkebesked och mer uppsida finns troligtvis men vi är överköpta (RSI2=96). Detta gör att det är mer osäkert att gå in direkt vid open även om vi får ett gap upp. De två rekylnivåer vi har att luta oss tillbaka emot är 2050 och gårdagens High, se bild nedan.

Det är alltid svårt när vi befinner oss så högt upp och är så överköpta. Vi kan få ett större nedställ när som helst. Den bästa approachen idag är en limit på gårdagens high runt 2058 med en kort stopp.