12/8 DAX premarket

I bilden ovan ser vi DAX i månadsgraf. Vi fick en större rekyl efter en överhettad uppgång. Vi har dock full upptrend (Tp=+7, bara MA20 som pekar svagt ned). Big picture är fortsatt långsiktig uppgång men vi har ett antal hinder på vägen.

  • 61,8-fib som vi landade på precis av nedgången från i juni
  • 14 000
  • MA20 & rasstart från juni
  • 50-fibben av nedgången från All-Time-High-toppen vid 14 350

Sammanfattningsvis från månadsgrafen: Vi befinner oss i en rekyl i upptrend men med många hinder på vägen upp

Vi bryter oss vidare ned till veckografen, se bild nedan.

Vi är helt sidledes i veckografen och ingen trend i ryggen åt något håll. Syns tydligt på att priset är omringat av MA200 på undersidan och MA100 på ovansidan. Men vi är överköpta (RSI2=94). Man måste dock sätta det i kontext av att vi befinner oss i en rastäppning och då är ett överköpt RSI inte lika mycket värt. 

Det vi tydligt ser är att vi satt High på gapfill som dessutom sammanfaller med MA20. Här ligger även 61,8-fibben. Sammanfattningsvis

  • MA20
  • Gapclose
  • 61,8-fibb

Detta gör att vi borde få en större rekyl nedåt. Men det finns styrketecken och får vi en Close över 13 700 sticker vi troligtvis vidare uppåt, se bild nedan. Rastäppningar är inte helt enkla att prognostisera var och om vi får en rekyl mitt i. Anledningen är gummibandseffekten. I botten är gummibandet kraftigt spänt och sedan skjuter det iväg upp.

Huvudscenaro i veckograf: Rekyl nedåt mot MA200. Får vi en Close över 13 700 är detta överspelat och mer uppgång att vänta, se bild nedan.

Vi bryter oss ned i dagsgrafen.

Som vi kan se i bilden ovan så har vi fått flera HighHigh-HigherLow-par men har en osäker nedtrend emot oss. Detta går inte att göra något med utan vi använder 60-min eller vecka för att avläsa marknaden.

Prognos i dagsgraf: Ingen

Vi bryter oss ned i 60-min, se bild nedan.

 

Som vi kan se ovan har vi upptrend i ryggen och ett potentiellt utbrottsscenario uppåt. Det som talar för att det blir bra är den fulla trenden men vi saknar dock kilformationen. Det finns stor risk att vi först får ett stick uppåt, vänder ner igen innan vi tar sats.