7/7 OMXS30 troligtvis mer uppsida att vänta

OMXS30 har gått upp 100 punkter från botten vid 1850. Är detta en rekyl i fortsatt nedtrend?

Det är bra att betrakta det så tills motsatsen bevisats. Men det som är intressant är att vi faktiskt har ett styrkebesked som vi inte sett på mycket länge. En enorm divergens mellan prisbotten och RSI2, se bild nedan.

Detta innebär att vi skulle kunna se lite kortsiktig uppsida nu.

Frågan är då hur mycket?

Området mellan 1975-2000 blir ett vägskäl. Oavsett om vi ska vidare uppåt eller vidare nedåt kan vi förvänta oss att en uppgång tar stopp här, se bild nedan. Runt 1975 har vi 50-fibben och början på gapet nedåt. Vid 61,8-fibben har vi 2000-nivån.

Det är alltid bra att ställa sig frågan var man skulle göra exit om man var lång just nu och över 2000 skulle jag själv inte vilja ha en exit. 

Det innebär att detta område är ett troligt område där en rekyl för fortsatt nedgång startar. Men med tanke på vår enorma divergens så kan vi få en mindre rekyl nedåt mot 1950 och sedan vidare uppgång över 2000. Se dessa två scenarier nedan.

Spännande fortsättning följer. Jag har semester just nu men lite kollar man på marknaden 🙂