21/10 OMXS30 premarket och hur det gick

Så gick det

Nedans ser vi trycket uppåt intradag om vi köper på RSI2(5-min) < 10

Image

Premarketanalys från igår nedan

Vi fick en åttonde dag i rad med gröna candles. Anledningen till att jag tycker att det är meningslös men kul info är för att vi inte har fått högre Close på alla dessa också. 


Ligan leds av 

  • 5 oktober 2017 13 gröna i rad som dessutom alla har högre Close
  • 10 maj 2013 12 gröna i rad (ej högre Close)
  • 6 april 2011 11 gröna i rad

Igår fick vi en divergens i 60-min. Idag har vi fått en divergens i daily (se bild ovan). Som jag sa igår är divergenser på ovansidan mycket sämre än på nedsidan. Helt enkelt för att vi har en drift uppåt på börsen emot oss. Men det är definitivt en pusselbit i pusslet för vidare upp- eller nedgång.

 

I bilden ovan ser vi OMX i daily. De senaste tre dagarna har vi fått en nivå på ovansidan som marknaden inte lyckats forcera. Detta kan innebära att vi ska ned idag. Framför allt efter en lång uppgång som vi haft precis. 

Vi har även RSI2 = 90 med oss som hjälper till. 

Det är lätt att bra titta på ett håll. Vad talar för break uppåt? Det är den starka driften vi har just nu som S&P 500 visat den senaste tiden.

Vi har ingen tydlig  breaknivå på nedsidan att förhålla oss till dock.

Mitt huvudscenario idag blir att vi ska nedåt. Det finns en chans att denna nedgång blir större. Var agerar man då?

  1. Direkt vid open om vi gappar ner rejält
  2. Ett false break uppe i toppen av den range vi fått just nu. Då kommer vi in mycket billigt och om vi har fel så har vi en liten risk. Nackdelen är att man kan missa alltihop

När är shortscenariot fel?

Bryter vi 2330 med fem punkter är detta scenario troligtvis fel och ett återtest mot 2325-2330 kan bli bra för long. Se bild nedan.