21/10 DAX premarket och hur det gick

Så gick det

I bilden nedan ser vi en indikator jag gjort som visar

  • En etta för de dagar vi öppnar under gårdagens Low
  • En tvåa för de dagar vi dessutom får en röd dag, dvs en Close under gårdagens Open

Som vi kan se så är knappt hälften av alla de dagar där vi öppnar under gårdagens Low röda. Det krävs ett riktigt bra läge. Men jag tycker som sagt även i efterhand att vi hade det igår efter en snabb uppgång. Det statistiska talar

Premarketanalys inför dagen

Det finns så mycket att säga inför dagen att det blev ett längre inlägg.

I bilden ovan ser vi DAX i dagsgraf och vi har fått en lång volympeak vid 15 500. Detta blir troligtvis startpunkten för en större rörelse upp eller ned. Vi bryter oss ner i 60-min, se bild nedan.

I bilden ovan ser vi att vi fått en triangelliknande range. Detta spär på scenariot att vi kommer att se en större rörelse upp eller ned härifrån.

Hur hanterar man detta?

Först och främst är det lätt att tro att det är uppåt vi ska bryta. Men det är farligt att ha denna bias (dock lätt i och med att S&P 500 var fem punkter från All-Time-High igår). Rörelsen uppåt är stretchad med fyra gröna candles vilket gör att utbrott nedåt också är fullt möjligt.

Får vi ett större gap vid öppning över dessa två nivåer (under 15 460 eller över 15 600) finns det en stor chans att vi kan se en större rörelse uppåt eller nedåt. Är man osäker så inväntar man en rekyl att haka på.

Det svåra med dessa kontraktioner är att veta exakt när de bryter ut och därför är det oftast bäst att vänta på ett tydlig break (övertygelse om riktning).