Tankar och funderingar

Det är inte så dumt att åka iväg en vecka och få distans till allt och framför allt trading. Jag älskar att prognostisera indexen och hur de kommer att utvecklas under dagen och det ska jag jobba vidare på framöver. 

Det största jobbet framför mig är utan tvivel det här med bias. Vi har alla bias varken vi vill erkänna det eller ej. En del bias är dolda och svåra att se. Jag har för egen del identifierat ett antal bias som jag ska jobba med framöver. Kommer att ställa mig dessa frågor vid premarketanalyserna för att inte falla i fällorna.

Mina bias som jag vet just nu (finns antagligen fler som jag inte ens inser just nu, ”jag vet inte att jag inte vet!”)

  • Shortbias på indexen i daily på grund av att det är sjukt överköpt i månadsgrafen
  • Trenddagsbias, ser lite för många trenddagsscenarior. Jag vet att detta beror på att jag älskar trenddagar på grund av den stora potentialen. Men detta är önsketänkande och inte objektivt

Bästa indikatorn för rekyl

Jag har varit väldigt insnöad på RSI2. Inser att detta också är en bias. Men frågan är vilken indikator som är bäst på att identifiera en rekyl. Jag har inte vetat hur jag ska ta reda på detta men nu vet jag hur jag ska gå till väga. Detta blir ett sommarprojekt. De jag ska testa emot varandra är

  • RSI2
  • Andra RSI-perioder
  • Stochastic fast och slow
  • X dagars lägsta Low
  • X dagars lägsta Close
  • ROC med olika perioder

Tricket är att ställa dem emot varandra så att de ger lika många affärer och samma hitratio. Den indikator som då ger bäst edge vinner.

Det här ska bli mycket spännande att få svar på.