3/6 OMXS30 premarket

Prognos från igår och hur det gick

Jag satt igår och ifrågasatte vad jag gör i mina premarketprognoser och då blev det klart att sätta ut hur dagens candle ska se ut mer handlar om att ha rätt men inte tradingmässigt intressant för mig. Det jag är ute efter är:

  1. Kan vi få en större rörelse direkt vid open
  2. Var har vi en trolig high och low för dagen (framför allt den första av dem är mest intressant på grund av att det som händer sent på dagen har liten potential

Med dessa insikter i bagaget så är det inte en candle som mina prognoser ska innehålla utan

  • Potentiell High och Low för dagen

Closepriset är minst viktigt av dessa. Det är dessutom det överlägset svåraste att prognostisera. Med dessa insikter i bagaget blir det antingen två linjer för High och Low eller en rektangel utan vekar. Jag provar mig fram. Vet inte vilket som är bäst ännu eller om det har någon större betydelse.

En annan intressant insikt jag fick igår är att jag ska ha diagrammet för analys på skärmen jag har rakt framför mig. Då kan jag ta mer tid och analysera. Om jag har den på en skärm till vänster eller höger måste jag ha huvudet vridet hela tiden vilket är jobbigare och då vill jag att analysen ska gå snabbt för att det är ett mindre bekvämt läge.

Prognos inför dagen