5/3 DAX Premarket

Hur gick det igår?

Low igår blev klustret av kroppar och gådagens Low. High blev 14 100.

Premarket inför dagen

ADX börjar bli låg, precis över 20 nu. Den har hovrat lite över 20 ett bra tag nu. Det ser vi i sidledsrörelsen vi har haft. BBW har också minskat men kan säkert bli mindre. Oavsett är det en uppladdning inför en större rörelse.

Nu har vi fått piercing av MA20 och Close över två dagar i rad. Detta är svårtolkat. Både tecken på styrka och svaghet. Hade det varit ett styrkebesked hade vi bara fått en. Hade det varit svaghet hade vi inte studsat som vi gjorde idag. Se bild nedan.

Vi har tappat momentumet för uppgång. Nu har vi en Tp = +7. Det är inte omöjligt att vi ska ner mot 13 800 – 13 850. Här täpper vi gapet i 60-mingrafen.

Scenario inför öppning

  1. Open under 14 000. Med tanke på att vi fick en grön dag så kommer många att bli tagna på sängen. Öppnar vi under YL har vi ett ännu tydligare scenario för att det ska rasa vid open. För att detta scenario ska bli bra får vi inte öppna för långt under YL
  2. Vi öppnar över YH. Detta tyder på styrka och vi kan får en resa upp till 14 200. Detta scenario känns dock mindre troligt
  3. Open över Close gör att 14 000 kan bli en okej studsnivå för lång

Det finns definitivt nedsida nu. Open får avgöra.