23/2 Premarket DAX

Analys av gårdagen

 

Gårdagen bjöd på en komplett abc-symmetri där c och a-vågen blev exakt lika långa. Vi hade vid open ett bra potentiellt scenario för att vi skulle rasa direkt vid open om vi öppnade under YL. Tyvärr öppnade precis över och scenariot försvann. Vi dök dock ändå rakt ner vid open, se bild nedan i 60. High för dagen blev i princip börsstängning.

 

Premarket inför dagen

Igår piercade vi tidigare botten (ingen divergens dock!) och fick en komplett abc-sekvens. Detta talar för uppsida. Vi stängde dessutom över MA20 i daily, se bild nedan i daily.

 

Vi hade 13 800 och MA50 som skydd på nedsidan. 

Det scenario som vi fick inför open idag (skriver detta igår!) är en rekylbotten för vidare uppgång. Normalt sett skulle det vara ett bra läge att att gå in vid Close för vidare uppgång. 

Är det en homerun vi har att vänta för long?

Jag tycker inte det på grund av att vi stängde högt upp i rangen. Dessutom är det inte någon superstabil trendrörelse vi har att göra med även om trendpoängen = +8. RSI2 = 48 vilket inte är lågt och dessutom så befinner vi oss i 40% av rangen, se bild nedan.

 

Ovanför har vi 14 000 och 50-fibben som sammanfaller perfekt. Vi får ett område på ovansidan som ska forceras och därefter har vi ett öppet gap att täppa, se bild nedan.

 

Att vi ska få en trenddag i morgon känns osannolikt. Openläget avgör allt men även om vi öppnar över YH så har vi mycket skit på ovansidan som gör det problematiskt för uppgång. 

Vi kan få bra shorts direkt vid open om vi öppnar precis före 14000, tidigare topp eller vid gapclose i bilden nedan i 60-min

 

Longscenariot inför morgondagen är paradoxalt bättre om vi öppnar under YH. Då har vi mer uppsida. Fortfarande är longen att föredra. Det blir dock knepigt om vi öppnar för långt ner. Då har vi helt plötsligt fått tillbaka shortscenariot. Det vägskälet anser jag går runt 13 905 – 13 925, se bild i 60 nedan.

 

Update nu på morgonen (kl 8.10). Vi studsade på 14 000 kl 6 i morse och har just nu gått in i gårdagens dailykropp (området mellan Open-Close). Vi har en bra longnivå runt 13900. Där har vi både MA20 och 00-nivå och trendstart. Går vi under den med 20-30 punkter så har vi nytt scenario. Då ska vi troligtvis ta en studs på 13 800, se bild nedan.

 

Potentiella vändpunkter för dagen

  • För long: 13 735, 13 900, open men känns som mindre chans
  • För short: 14 057, 14 000

Min big picture just nu

Marknaden vill upp och det handlar om att hitta de tunga vändpunkterna på nedsidan. Vi har premarket studsat på 14 000 och nu handlar det om att reda ut hur lång rekyl vi ska göra innan nästa resa upp startar. Jag tror på en rekyl till max 13 900.

Bryter vi den så tappar detta scenario kraft och vi får titta på EWT-svingar på nedsidan.