20/5 DAX Premarket

Idag är DAX komplett i HK men datat som saknades mellan kl 15 – 17.30 i förrgår är fortfarande borta. Men detta går att bortse ifrån. Gapet som bildades är ett fejkgap, se bild nedan.

Jag har fejkat till en grön uppgång med ett streck så att man ska få rätt bild av det, se bild nedan.

Premarket inför dagen

Veckografen i bilden ovan ger en bra big picture just nu. Vi har studsat på toppen som bildades den 29/4. Ovanför har vi ett gap som ska täppas. Vi har ett antal hållpunkter på uppsidan, se bild nedan.

Är det självklart att vi ska vidare uppåt?

Vi är inte överköpta i veckografen vilket gör att detta inte är ett hinder för en vidare uppgång. Med tanke på hur det ser ut i grafen ovan så är det stor risk att om vi tar oss vidare uppåt så blir det en krokig resa.

Den röda candlen i veckografen från förra veckan talar för att vi har gjort rekylen nedåt och att vi nu är redo för att göra ett försök att bryta den den närmsta toppen från april.

Vi bryter oss ner i dagsgraf, se bild nedan.

I bilden ovan ser vi att vi studsade ganska exakt på tidigare topp och fick en röd dag igår. Tittar vi på RSI2 så är vi överköpta just nu och det finns en stor chans att vi behöver ladda lite till innan vi är redo att bryta. Vi tittar på hur det ser ut i 60-graf nedan.

Även 60-grafen talar för att vi behöver ladda lite till innan vi kan bryta toppen. Vi behöver helt enkelt ta mer sats. Då har vi tre intressanta scenarion inför dagen.

  1. Vi gör ett toppförsök som misslyckas
  2. Vi får en sidledsdag vilket gör att vi kan få en breakdag i morgon
  3. Vi trillar nedåt igen för att ta sats

Se bild nedan för dessa tre scenarion.

Vilket scenario är troligast?

Jag tror mest på att vi får en sidledsdag med ett möjligt falskt break på ovansidan. När vi varit så stretchade som vi var efter den mycket starka uppgången i förrgår brukar vi dyka dagen efter. Det gjorde vi inte igår vilket tyder på mer uppsida.

Rangen ligger då mellan 10 900 – 11 250, se bild nedan.