100% på 6 månader, del 3


Först och främst är det viktigt att förtydliga att det finns en stor risk att missa det här målet. Vi har att göra med en börs som vi inte kan styra och det är ett statistisk spel vi håller på med. Dessutom är det så att ju högre höjder man vill nå avkastningsmässigt desto större drawdowns kommer man att råka ut för. Detta är en absolut sanning.

Men oavsett om detta mål nås eller ej kommer det att ge lärdomar och erfarenheter som vi kommer att ha stor nytta av till ST3 2021. Dessutom är det fantastiskt kul att göra detta.

Det finns ett sharevillekonto kopplat som kommer att avslöjas i oktober


Marknader

Tradingplanen utvecklas varje dag och vissa saker tas bort och andra läggs till. Tanken var att trada även valutor och råvaror för att slippa den starka korrelationen mellan aktier, index och börs. men vi har backat på den punkten och börjar med ett marknadsuniversum bestående av alla aktier på First North och uppåt.

Så här ser planen ut just nu

  • Tidplan: Planering 6-12/4, skarp trading 13/4 – 13/10
  • Analysplattform: HK & Tradingview
  • Max antal positioner: 5
  • Screener: Kontraktioner och extremer
  • Timeframe: daily (ev 60-min också)
  • Längd på trades: 1-10 dagar
  • Marknader: Aktier på First North och uppåt

Analysplattform

Vi hade ProRealTime som ett alternativ och fördelen med det och IG är att man kommer åt oändligt med marknader. Tror det är 10 000. Nackdelen är begränsningen i screenern som bara visar 50 instrument. Denna begränsning gjorde att PRT föll bort. Lite synd för annars har PRT många fördelar som HK och Tradingview inte har.

Anledningen till att det blir både HK och Tradingview är för att Rickard bara kör tradingview. Jag har inte skriptat något i tradingview ännu men vill sätta mig in i den. Detta blir ett bra incitament.

Timeframe

Vi har satt daily som enda timeframe men det är möjligt att 60-min också kommer att användas. Vi kommer att köra korta trades och då kan det vara en fördel att screena 60-min också

Screener

Vi kommer att screena kontraktioner och extremer. Dessa två setuptyper har båda en explosiv potential vilket är ett måste för att få detta projekt i mål.

1+1 = 5

Rickard och jag snackar mycket om detta projekt vid sidan om vår daytrading. Det är mycket tydligt att 1+1 > 2. Man kommer på saker tillsammans om man inte hade gjort på egen hand.

När jag satt och titta på på dokumentären om det svenska musikundret och red one så satt de alltid ett gäng och försökte knäcka bra fortsättningar på låtarna. Det står utom tvivel att detta är en tung framgångsfaktor.

Det här projektet är utan tvivel något av det roligaste jag gjort i tradingen.