16/3 Premarketanalys av DAX

Allmänt

Det är makalöst svårt att göra en premarket just nu på grund av den extrema volatiliteten. Det får bli mer scenariobaserat.

Det är kollektivet som skapar börsen. Vad säger de?

Det är ju den stora massan av traders som skapar rörelserna på börsen och det innebär att det vi kan förvänta oss är kopplat till vad de tror och tycker om börsen.

Hur går snacket?

Jag snackade med både traders och icketraders i helgen och snacket går i stort så här:

  • Jag tror inte att det är över ännu
  • Detta har tagit mycket större proportioner än vad jag hade kunnat föreställa mig
  • Vi ska nog ner 10-15% till

Detta stämmer ganska bra med hur jag själv ser på det. Vem hade kunnat ana att detta skulle kunna får sådana enorma proportioner.

Indexen just nu

  • S&P 500 är börsstoppad sedan kl 23.30 på grund av för hög volatilitet. Se bild nedan.
  • DAX gappade ner 500 punkter och befinner sig på fredagens low just nu, se bild nedan

Vi har full trend ned i alla timeframes förutom daily (-6p) som inte hunnit med.

Det innebär att det är short som gäller företrädesvis.

Var kan det ta stopp eller vända?

 

Vi har två bottnar varav den första på 8700 är träffade i skrivandes stund (kl 8.09). Nästa botten ligger på 8350 men sticker inte ut lika mycket som denna på 8700.

Till dessa ska vi lägga 8 500 och 8 000.

Listan ser ut så här:

  • 8 700
  • 8 500
  • 8 350
  • 8 000

För att gå long på någon av dessa ska vi helst ha rejält på fötterna, dvs ett lågt RSI2 och helst eiffeltornliknande rörelser dit. Det är generellt bättre att försöka haka på flowet nedåt på rekyler.

När jag skriver detta så bryter vi 8 700 och dyker 170 punkter och står helt plötsligt på 8 500. Man ska som sagt ha rejält på fötterna för att gå emot ett så här starkt flow. 500 och 1 000-nivåer är oftast de bästa om resan dit ser ok ut.

Långsiktigt

Jag köper själv in mig på börsen i intervaller om -5% ner. Vi kan aldrig veta var detta slutar men ju längre ner vi kommer desto närmre en vändpunkt kommer vi. 

Kan börsen gå i konkurs?

Denna fråga fick jag i helgen och tyckte först att den var absurd men samtidigt så var det ingen som kunde drömma om att vi skulle kunna ha negativa räntor. 

Men för att den ska gå i konkurs måste alla bolagen gå i konkurs och det scenariot får vi se som osannolikt än så länge. 

Minsta timeframe

Vilket timeframe är det minsta man ska ha?

Denna fråga verkar liten men den är mycket större än man kan föreställa sig och det finns så många aspekter på detta. Den högvolatila marknaden förra veckan satte fokus på det och jag ändrade själv minsta timeframe under dagen på grund av att volatiliteten ändrades så snabbt.

Mer om detta i morgon?

Under tiden jag skrivit detta inlägg har DAX:en hunnit röra sig 250 punkter ned men har hämtat tillbaka det i en eiffeltornslikande rörelse, se bild nedan.