Lära känna dig själv

Igår i ST3 pratade vi om att göra en nulägesanalys och att verkligen lägga tid på den. Ju bättre man lär känna sig själv, desto bättre kommer tradingen att gå.

  • Man lär sig när man ska vara i marknaden eller ha en mer defensiv approach
  • Man lär sig vilken risknivå man klarar av
  • Hur stora drawdowns man klarar av att exekvera i

Egna insikter

Mina två största insikter de senaste åren är följande:

  1. Jag lider av höstdepression. Men på grund av den insikten var hösten 2019 det första året jag inte fick det. Mycket D-vitamin och mental träning löste det
  2. Jag ska inte göra publika premarkets dagen efter ST3-onsdagar

Jag har tydligt märkt att jag inte är vass på premarkets dagarna efter ST3. Men vi ska titta på hur prognosen från igår föll ut dock.

Text i kursiv stil från igår


Följande scenarior för dagen är intressanta

Scenario 1 – Vi gör en false break av botten på 10 279 och studsar uppåt igen

Scenario 2 – Vi vänder upp där vi är just nu

Naturligtvis finns det en risk att vi fortsätter vidare nedåt i djupet. Det går inte att bortse från detta men om man tittar på det helt tekniskt är dessa två scenarior de mest troliga. 

Att prognostisera high och low för dagen känns som att skjuta sig själv i foten men jag gör ändå ett försök

  • Low för dagen – 10 250 – 10 300
  • High för dagen – 10 500

Detta är en mycket liten range men tanke på den enorma range vi fick igår men det är inte ovanligt att det blir så efter dessa extrema rangedagar. Det blir någon form av baksmälla.

Hur gick det?

Low och High för dagen sprack redan före open. Med facit i hand i denna volatilitet ska man naturligtvis inte göra dessa prognoser förrän precis före open och inte kl 7.30 som jag gjorde.

Det gick däremot bättre med scenariorna och scenario 2 föll ut perfekt, se bild nedan.

 

Vi stack rakt upp till 11 000 där det var stopp.

Just nu

Vid midnatt bottnade vi på 9 600, vi flög rakt igenom 10 000 som smör. Över natten har vi gjort en ABC-sekvens mot 10 000 som topp.

Vi passerade till och med 100%-projektionen för nedgången över natten, se bild nedan.

Denna 100%-projektion landar på 9750 och det passerade vi under natten och var nere på 9600. Just nu ligger vi nästan exakt på 9750. 

Hur tradar man denna marknad?

Paradoxen är att trots att det är nästan omöjligt att förutspå vad som ska hända under dagen så har vi massor med snygga trender och nivåer intradag. Som jag skrev igår så är 10-sekunderscharten fantastisk. 

Den kommer också att vara en indikation på att vi får bottenkänningar. När den inte går att trada längre har med andra ord volatiliten minskat rejält vilket oftast är ett tecken på att en uppgång väntar.

10-sekunderschart just nu (kl 8.38)