Konflikt i min TA-analys

Igår skrev jag följande. Text i kursiv stil från igår.

Det troligaste scenariot är ett break-of-three, se bild nedan

Kommer detta att ske idag?

Troligtvis inte, efter en stark uppgångsdag som igår så brukar det bli lite baksmälla. Dessutom har vi Non-Farm Payroll (arbetslöshetsstatistisk) i morgon kl 14.30 som generellt är en tung nyhet även om den inte är lika tung nuförtiden som förr på grund av att arbetslösheten är låg.

Scenariot för idag och i morgon är följande:

Idag: Baksmälla och vi får en sidledsrörelse och ingen vill riktigt agera. Alla väntar på morgondagen

I morgon fredag: Här kommer breaket uppåt på tredje försöket

Hur blev det?

Scenariot inför gårdagens föll in rätt, röd pil visar gårdagens rörelse, se bild nedan.

Jag är generellt helt fokuserad på TA men ibland dyker det in tankar som inte kan försvinna som innehåller mer mjuka parametrar. Det var länge sedan det inträffade men igår dök det upp igen.

Min tanke som inte kan försvinna är så här:

Coronaviruset kan nog få mycket större följer än vad man kan förställa sig. Det innebär troligtvis att vi inte alls kommer att få ett break-of-three på 3131 utan att denna nivå istället blev high för en lång tid framåt. I alla fall minst en månad.

Jag gillar inte själv när det blir en konflikt mot min TA-analys. Det händer som sagt inte ofta men när det händer är det jobbigt.

Det finns ett ordspråk som heter:

”Always follow your rules, know when to break your rules”.

Jag känner just nu att detta kan vara precis ett sådant tillfälle. Här är det inget som ska brytas men om jag litar på min magkänsla istället för min TA-analys blir det med andra ord inget break-of-three utan en topp som inte kommer att testas på lång tid.

Magkänsleanalysen blir istället så här, se bild ovan och röd pil.

Vi får se framöver om jag ska lita på min magkänsla eller ej.

Idag är det Non-Farm-payroll kl 14.30, dvs arbetslöshetsstatistik från USA. Denna kan få en stor impact idag om det visas minsta tecken på att något jobb försvunnit på grund av Corona eller om det är ännu starkare siffror än förra månaden.

Det kan med andra ord bli starka rörelser både upp och ner om vi får diffar i siffrorna.