Börsen: Vad händer nu?

Saker och ting förändras snabbt. När Tobbe och jag kör ST3 på onsdagarna börjar vi med en poll där deltagarna ska ange hur deras känsla för börsen är just nu. Som vi kan se så har det på en vecka ändrats från 19% pessimism till 49% pessimism. De som var euforiska för en vecka sedan är nu borta.

Undersökning i bilden ovan i ST3 26 februari

Undersökning i bilden ovan i ST3 igår den 4 mars

Vad säger detta oss?

Vi vet inte fullt ut ännu men när vi har fått data för ett helt år har vi troligtvis svaret. Det vi tror just nu är att det egentligen inte säger någonting om börsen framöver utan om hur börsen har gått.

När vi har ett större material ska jag komma tillbaka till detta.

Börsen: Vad händer nu?

I bilden ovan ser vi S&P 500 i veckograf. Som vi kan se har vi haft en stark vecka hittills. Igår landade vi på 50-fibben av hela raset. Den ligger på 3127.

När vi har stora uppgångar eller nedgångar brukar 50-fibben (egentligen inte en fibbnivå!) bli en vägdelare för vidare uppgång eller rekyl ner igen.

Det är troligt att det blir likadant denna gång. Vi bryter oss ner i dagsgraf, se bild nedan.

Vad är det troligaste scenariot utifrån var vi befinner oss just nu?

Vi bryter oss ner i 60-grafen för att titta på det som hänt nyligen mer i detalj, se bild nedan.

Som vi kan se i bilden ovan i 60-grafen är det andra gången vi knackar på dörren till 50-fibben. Första rekylen från 50-fibben blev 150 punkter. Det visar på vilken power denna har när vi har större rörelser.

Detta innebär att vi knackar på 50-fibben för andra gången och det säger oss att marknaden vill igenom denna. Det vi ska reda ut nu är hur den troligtvis vill igenom.

Det troligaste scenariot är ett break-of-three, se bild nedan

Kommer detta att ske idag?

Troligtvis inte, efter en stark uppgångsdag som igår så brukar det bli lite baksmälla. Dessutom har vi Non-Farm Payroll (arbetslöshetsstatistisk) i morgon kl 14.30 som generellt är en tung nyhet även om den inte är lika tung nuförtiden som förr på grund av att arbetslösheten är låg.

Scenariot för idag och i morgon är följande:

Idag: Baksmälla och vi får en sidledsrörelse och ingen vill riktigt agera. Alla väntar på morgondagen

I morgon fredag: Här kommer breaket uppåt på tredje försöket

I morgon har vi facit. Alltid lika spännande att göra framtidsscenarion.