12/2 DAX Premarket från igår och hur det gick

Allmänt

Varför har trendpoint = -3 så vass edge?

Den frågan ställde jag mig men när man börjar titta på charts så inser man varför, se Loomis nedan i dagsgraf.

Enkelt uttryckt så ligger alla MA i rätt ordning och pekar upp förutom MA20 som ligger fel och pekar ner. Även MA50 har hunnit dippa. När vi får detta scenario måste vi ha fått ett snabbt dyk nedåt i en stark upptrend. Vi köper med andra ord grymt billigt. Det blir oftast som i Loomis ovan en snygg reversal runt MA200.

Ikväll är det ST3 och en hel del jobb att göra. Jag har gjort en kul screener som kombinerar trendpoäng, Bollingerbandbredd och hur översålda vi är i ett rankingsystem. Max poäng är 24 men det är i praktiken omöjligt att uppnå.

Jag tror att det här kommer att bli riktigt kul att följa. Både de aktier som ligger i topp och de som ligger i botten. Sedan kan man gå in och dissekera varför de har fått så hög poäng och om det verkligen är så bra som poängen säger. Det är inte alltid självklart!!!

Mycronic har gjort ett kraftigt dyk på grund av 200-nivån se bild nedan.

De här 00-nivåerna upphör aldrig att fascinera mig. Makalöst vilken impact de har i rätt kontext.

Premarket från igår och hur det gick. Text i kursiv stil från igår


Jag ser två scenarior inför dagen

  1. Vi bryter ATH idag efter ett rangescenario runt denna
  2. Vi gör en false break av botten på 13 570 och sedan upp mot ATH

Anledningen till att jag tror att vi ska utmana ATH idag är på grund av de senaste tre dagarnas dojidagar. Förr eller senare får vi en rangeexpansion.

Low och high för dagen

  • High: 13 690
  • Low: 13 565

Hur gick det?

Det här var första gången sen jag började med High och Low för dagen som jag kan sätta check på att jag lyckades sätta både Low och High för dagen, se bild nedan.

20 punkters diff så anses ligga inom felmarginalen, se bild nedan.

Att prognostisera High och Low för dagen är som sagt allt annat än lätt. Men jag tror att det går att göra dessa prognoser bättre och bättre. Jag kommer att mäta min progress genom att logga diffen mot ADR(10) för att det ska bli jämförbart i olika volatilitetslägen. Den absoluta diffen kommer naturligtvis bli större i en högvolatil marknad.

Premarket inför dagen

Det blir ingen premarket inför dagen. Har mest fokus på ST3 ikväll just nu. Men vi har nu på morgonen satt ett nytt All-Time-High = 13 685, se bilden nedan.

Nu kommer pivotarna i spel igen när vi är uppe på otrampad mark.

Lycka till idag!