11/2 DAX Premarket

Allmänt

Det kommer att bli en ny livetradingdag i antingen Göteborg eller Malmö i maj. Troligtvis Göteborg. Alltid inspirerande att köra. Ett kul break från de dagliga rutinerna. Dessa events är alltid gratis.

Jag har upptäckt the holy grail när det gäller min trendindikator. Det är tp = -3. Först trodde jag att det var något fel på mina tester och ignorerade det men sedan körde jag hela Large Cap sedan 1990 och såg att det faktiskt var rätt.

Jag kunde inte begripa hur detta värde kunde ge en så grym edge men igår trillade polletten ner. Jag visar det i morgon.

Premarket från igår och hur det gick. Text i kursiv stil från igår


Low och high för dagen

  • High: 13 400
  • Low: 13 570

Motiveringen till mina High och Low för dagen ser vi i 60-mingrafen ovan.

Vi har ett MA200 som sammanfaller med en partiell trendstart uppåt. Uppgången har dessutom gått lite väl fort och jag tror att marknaden behöver hämta andan lite innan vi gör ett nytt toppförsök mot ATH.

Vi har ett öppet gap å 13 570 som troligtvis lär stoppa upp, i alla fall tillfälligt.

Jag har tyckt att det svåraste jag någonsin gjort när det gäller trading är att köra livetradingdagar, dvs trada live inför publik. Men jag har hittat livetradingdagarnas överman och det är att prognostisera High och Low för dagen. Detta är galet svårt men det är nog därför det är så himla kul också.

Framför allt ger det mycket mer att titta tillbaka på dagen när man har dessa som en referens.


Hur gick det?

Vi fick ett litet nedställ men som vi ser så blev rangen mycket liten igår och vi nådde varken 13 400 eller 13 570. Rangen blev 60 punkter igår.

Premarket inför dagen

En liten range på 60 punkter igår innebär troligtvis att vi får en mycket större range idag. Allt handlar fortfarande om ATH, se DAX i veckograf nedan.

För många år sedan tyckte jag att det var nonsens att kolla vecko- och månadsgrafer när man håller på med daytrading. Men som tur är blir man visare med åren. Det är här man får big picture-perspektivet och framför allt förstår varför marknaden uppför sig som den gör.

I bilden nedan har vi DAX i veckografen.

Här syns det tydligt hur vi kretsar runt detta och alla väntar på att någon annan ska ta steget.

I dagsgrafen ovan ser vi att vi har fått tre dojis i rad. Detta talar för att vi kommer att se större rörelser inom kort. Man kan se det som en uppladdningsfas. Marknaden laddar helt enkelt.

I bilden ovan ser vi DAX-terminen i 5-mingraf just nu (kl 8.13). Som vi kan se så fick vi ett snyggt utbrott igår kväll från en kilformation med 13 500 som breaknivå.

Som jag skrev igår så sker många breaks off-hour när S&P 500 eldar på.

Vi befinner oss just nu på 13 600 och det finns mycket som talar för att vi kan sätta en ny ATH idag.

Jag har generellt varit för negativ i mina Low för dagen ser jag tydligt, dvs jag har trott att vi ska få lägre Low för dagen än vad vi har fått. Men jag tror ändå att vi måste ta sats en bit ned innan vi kan göra ett nytt toppförsök.

Hur långt ner vi ska är dock svårare att sätta fingret på.

Jag ser två scenarior inför dagen

  1. Vi bryter ATH idag efter ett rangescenario runt denna
  2. Vi gör en false break av botten på 13 570 och sedan upp mot ATH

Anledningen till att jag tror att vi ska utmana ATH idag är på grund av de senaste tre dagarnas dojidagar. Förr eller senare får vi en rangeexpansion.

Low och high för dagen

  • High: 13 690
  • Low: 13 565