10/2 DAX Premarket

Allmänt

Man får verkligen välja sina matcher när det gäller trading. Vår ena hund upp en del av en disktrasa. Natten mellan torsdag och fredag var det totalt kaos och på fredagmorgonen åkte min fru in till djursjukhuset med hunden.

Att försöka göra en vettig premarket på de promisserna är lönlöst och det är bara att lägga ner. Nu är allt frid och fröjd igen dock.

Premarket inför dagen

Svårighet i tradingen just nu

  • Lätt
  • Medel
  • Svår

Det finns logik i vad marknaden gör just nu men vi befinner oss i en range och har inte fritt till vänster.

All-Time-High

Allt handlar fortfarande om ATH som ligger på 13 640, se bild nedan.

Hur bryter vi ATH?

Ingen vill gå emot ATH men förr eller senare bryter vi den ändå. Allt handlar om psykologi och när traders är tillräckligt trötta på den så bryts den.

Men en ATH har bara impact om vi har fått en referenstopp sedan tidigare precis som vi har nu från 2018, se bild ovan.

Följande sätt är vanliga för bryt av ATH i den situation vi har just nu

  1. Vi flyter rakt igenom efter att börsen är officiellt stängd, dvs efter 17.30. Om USA-indexen eldar på så kommer DAX att flyta med uppåt och igenom ATH
  2. Break-of-three, vi bryter ATH på tredje försöket. Första försöket är oftast en false-break som vi fick den 22 januari

Vad har vi just nu?

Vi har gjort ett falsebreak den 22 januari och varit uppe och nosat på 13 600 i torsdags. Det innebär att det är moget för ett ATH-break. Vi har just nu i terminen en mogen balans, dvs två långa MA (MA100 och MA200) som är hyfsat sidledes, se bild nedan.

Vi har dessutom gjort ett false-break på nedsidan vid open i natt på 13 420 som snabbt togs ut.

Nyheter inför dagen

Vi har inga tunga nyheter idag men en hel del nyheter för veckan i stort. Nyheter har dock ingen stor påverkan på marknaden just nu om det inte är något chockerande.

Low och high för dagen

  • High: 13 400
  • Low: 13 570

Motiveringen till mina High och Low för dagen ser vi i 60-mingrafen ovan.

Vi har ett MA200 som sammanfaller med en partiell trendstart uppåt. Uppgången har dessutom gått lite väl fort och jag tror att marknaden behöver hämta andan lite innan vi gör ett nytt toppförsök mot ATH.

Vi har ett öppet gap å 13 570 som troligtvis lär stoppa upp, i alla fall tillfälligt.

Jag har tyckt att det svåraste jag någonsin gjort när det gäller trading är att köra livetradingdagar, dvs trada live inför publik. Men jag har hittat livetradingdagarnas överman och det är att prognostisera High och Low för dagen. Detta är galet svårt men det är nog därför det är så himla kul också.

Framför allt ger det mycket mer att titta tillbaka på dagen när man har dessa som en referens.