Hur gick prognosen igår och ST3

Prognos av High och Low för igår och hur det gick. Text i kursiv stil från igår


Scenariot för dagen är alltså att vi dyker ner mot high för igår på 13 080 och tar oss upp till 13 200 och skvalpar runt, se bild nedan.


Hur gick det?

Som vi kan se i bilden så öppnade dagen rakt upp och sedan stannade vi upp i knappt tre timmar på 13 200 där jag trodde vi skulle få en high för dagen. High blev istället 13 275.

Det blev med andra ord en mycket starkare dag än vad jag hade trott.

Min prognos av Low och High för dagen

  • Low: 13 078, utfall 13 131, diff 50p
  • High: 13 200, utfall 13 280, diff 80p

Jag diskuterade detta med High och Low för dagen med Rickard och han satte scenariot för igår nästan på ticken. Low direkt vid open och 13 300 som High för dagen.

1-0 till honom och bra jobbat!

Ingen premarket idag

Det blir ingen premarket idag. Ikväll ska jag presentera strategiupplägget i ST3 och jag kommer att ha fullt fokus på att få ihop detta och presentationen.

Jag har genom åren lärt mig när man ska vara med i det här gamet och inte. Stress (som jag känner nu inför ikväll) och brist på fokus är ingen bra kombo för att utföra daytrading.

Dagar då jag står utanför marknaden

  • ST3 Advanced-dagar, dessa är alltid stressiga
  • Vissa ST3-onsdagar typ denna idag. De flesta går dock bra att trada
  • När det har hänt något speciellt som upprör (Min fru hade krockat)
  • Om jag mår riktigt kass (händer inte så ofta som tur är)

ST3 och strategiupplägg ikväll

Jag funderade flera gånger på om jag skulle skriva om detta här och läcka info om ikväll. Men chansen att någon som är med i ST3 2020 läser detta är nog mycket liten.

Detta är ett nytt upplägg och börjar med en uppstartsfas där rutiner, orderläggning och annan basics i trading ska sätta sig. De kommer att köra screening av Large Cap-aktier och lägga en trade varje dag. Allt är swingtradingbaserat, dvs trades på fem dagar i detta steg.

När detta är satt så går vi över till att de får trada en 100% mekanisk strategi. När detta sitter går vi vidare och lägger in diskretionära element.

Det ska bli spännande att se hur detta förlöper under året.

När det gäller strategin i uppstartsfasen så har jag baserat den på min trendpointindikator. När det gäller tester så har jag med åren lärt mig hur svårt det är att på förhand veta vad testerna kommer att visa. Jag har en tro om hur det ska se ut, men väldigt ofta visar det sig att testerna säger något helt annat.

Jag började med att göra ett bastest för trendpoints mellan -8 till +8 på Large Cap-aktierna med en tidsexit på fem dagar hela tiden. På y-axeln ser vi edgen i procent.

Före testet trodde jag följande:

  1. +8 kommer att visa bäst edge
  2. -8 kommer att vara sämst
  3. Minuspoäng kommer att vara förlorande
  4. En hyfsat linjär kurva som börjar i botten på -8 och är högst på +8

Som ni ser i bilden så är verkligheten mycket långt ifrån det jag förväntade mig.

Varför är inte +8, dvs full trend bäst?

I bilden på Fabege i dagsgraf får vi svaret på frågan. Här ser vi att när MA20 har vänt ner efter full trend ger det +7 poäng, dvs allt är rätt utom att MA20 pekar ner. Vi köper med andra ord i en rekylfas och på kort sikt har vi en bättre edge.

Varför är -3p så bra?

En fråga som direkt dök upp var varför -3p har så bra edge.

Jag är inte helt på det klara med detta ännu men min huvudtes är att vi befinner oss i en jämviktspendling i en sidledsrörelse och köper billigt i och med att vi är under MA200, se bild på ABB nedan.

I bilden ovan ser ni trades som är tagna, gröna pilar är vinsttrades och röda är förlusttrades.

Jag behöver dock gräva mer i detta för att förstå det fullt ut.

Huvudsyftet med ST3 är att de som går ska bli riktiga traders och lära sig massor. Men en positiv bieffekt har varje år varit att både Tobbe och jag har lärt oss nya saker och fått massor med nya insikter.

Jag har flera gånger ställt mig frågan vem som lär sig mest i ST3. Jag tror och hoppas att det är eleverna men vi ligger inte långt efter.

I morgon blir det premarket och ny prognos av High och Low för dagen.