4/2 Premarket på DAX

Analys från igår om vändpunkt för raset. Text i kursiv stil från igår

Jämna tal brukar sätta stopp och vi landade runt 13 000 vilket skulle kunna vara botten på raset. Det finns framför allt två tänkbara stoppunkter för detta ATH-ras, se bild nedan.

Det är mycket som talar för att det är 13 000 som är bromsklossen

  1. Detta är ett break-of-three av denna ATH-topp på 13 600
  2. Ska vi ner till 12 500 har vi trillat 1000 punkter även vid detta falska ATH-break. Det borde bli en betydligt kortare resa ned

Börsen är inte svart eller vit och naturligtvis kan vi få ett mellanting mellan dessa alternativ. men det är troligare att botten ligger närmre 13 000 än 12 500.

Jag tycker att mycket talar för att vi redan har sett botten på detta ras och kan få en uppgångsfas igen, alltså alternativet vid siffra 1.

Vad har coronaviruset med det här att göra. Jo folk letar orsaker till att sälja av vid ATH och vid minsta tvekan där och om det dessutom finns en shorttrigger så rullar bollen snabbt nedåt.

Hur blev det?

I bilden ovan ser vi DAX 60-min i cashen (9-17.30). Landningspunkten blev 13 000 och vi fick en doji på low.

I terminen (24/7-chart) har vi just nu full trend i 5-min uppåt se bild nedan.

Detta är en perfekt trend:

  1. Startar från en balans där alla fyra MA är sidledes
  2. De divergerar snyggt i upptrenden

Detta säger oss att vi har en stabil lutning just nu.

Premarket inför dagen

Jag ska börja med att prognostisera low och high för dagen från och med idag, dvs low och high för cashindexet kl 9-17.30. Detta är sjukt svårt milt uttryckt och hitration på dessa prognoser lär inte bli hög.

Men jag gör det för min egen skull. Det har alltid fascinerat mig att kunna prognostisera high och low för dagen. Jag är övertygad om att jag kommer att lära mig massor av detta.

Jag tror dock inte att det är speciellt positivt för min hitratio för prognoser men det får jag ta. Man behöver inte ha rätt i high och low för dagen så många gånger under en månad för att det ska bli många hundra punkter plus.

Trading handlar som sagt inte om att ha rätt utan att göra rätt. Vi kan ha mer fel än rätt och ändå blir det bra i slutändan. Jag kan dock villigt erkänna att jag fortfarande fullt ut inte själv har accepterat detta 🙂

Svårighet i tradingen just nu

  • Lätt
  • Medel
  • Svår

Jag har satt medel i svårighetsgrad just nu. Anledningen är att vi fortfarande befinner oss i en stor sidledsrörelse men samtidigt så har vi snygga svingar och kortare trender

Low och high för dagen

  • High: 13 200
  • Low: 13 080

Vi fick en doji i daily igår och toppen på den ligger runt 13 080. Ska vi ha en uppsida som jag tror att vi får idag så borde den hålla se bild nedan.

När det gäller high för dagen så är det svårare. Vi kommer att öppna med ett gap upp och full trend i 5-min just nu. Vi har trendpoint = +6 i daily vilket innebär att vi har tappat den fulla upptrenden och befinner oss i ett vägskäl mellan sidledsrörelse och full trend.

Detta gör att vi troligtvis inte har ett starkt trendscenario idag trots dojin igår i botten. Dojis i ytterläge är annars alltid potentiella trenddagsstartare.

På grund av detta så sätter jag 13 200 som high för dagen. Det är ett mycket kort mål med tanke på att vi just nu befinner oss på 13 115 (kl 8.34). Vid 13 200 har vi en vågbrytarnivå, se bild nedan.

Scenariot för dagen är alltså att vi dyker ner mot high för igår på 13 080 och tar oss upp till 13 200 och skvalpar runt, se bild nedan.

Jag kan undra om jag är riktigt frisk som försöker mig på att prognostisera detta. Hitration kommer som sagt att vara mycket låg. Men samtidigt så är jag riktigt entusiastisk inför att göra det. Jag inser att jag kommer att få många nya insikter genom att göra detta.

Vi får se i morgon hur det blev!