22/1 DAX Premarket

Premarket från igår och hur det gick. Text från igår i kursiv stil


Jag vill inte prata om ett huvudscenario inför dagen på detta har så lågt prognostiseringsvärde. Men marknaden brukar inte få lugn och kan fortsätta uppåt förrän den har täppt igen större gap. Vi har två just nu. Det finns möjligheter att vi täpper i alla fall ett idag. Se bild nedan.

Hur gick det?

Som vi kan se i bilden ovan så täppte vi det första gapet.

Premarket inför dagen


I bilden ovan ser vi vilken utbrottsnivå vi har fått inför dagen. Ett nästan perfekt break-of-three. Karakteristiken för ett utbrott med bryt på tredje försöket ser ut så här:

  1. Tydlig riktning före (vi har ju full trend i både daily och 60 cash)
  2. En tung utbrottsnivå (i detta fallet All-Time-High)
  3. Break på tredje försöket
  4. Högre och högre bottnar

Vi kan sätta check på alla dessa. Just nu ser DAX-terminen ut så här, se bild nedan.

Vi har fått ett nytt All-Time-High på 13 628!!!

Nu är vi ute i ingenmans land. Så här ser 5-mingrafen ut just nu (kl 7.09), se bild nedan.

Som vi kan se i bilden ovan har vi full trend i 5-min, dvs trendpoints = +8. Detta är en indikator som jag själv skapat (originalidéen har Rickard och jag bollat tillsammans) som har ett värde mellan mellan -8 = full nedtrend till +8 = full upptrend.

Har vi +8 så innebär det att alla fyra MA (MA200, MA100, MA50 och MA20) ligger i rätt ordning och dessutom pekar upp. Den är bra att screena både trendscenarion och reversalscenarion (-4 <= trendpoints <= +4).

Vad gör vi nu?

Generellt i full trend så är det rekyler man tradar. Men lutningen på trenden är helt avgörande för hur och om man ska gå in. Blir det för brant så sitter man med svartepetter om man går in på en rekyl. Då fortsätter det oftast nedåt. Lutningen på trenden, dvs hur priset förhåller sig till dessa fyra MA är helt avgörande.

Man ska passa sig för att gå emot detta. Om man ska göra det måste man ha rejält på fötterna. Till exempel en 00-nivå. För att det ska vara riktigt bra ska helst föregående 00-nivå ha passerats som smör.

Pivotar, dvs R1-R2 kommer helt plötsligt i spel. Vi har R3 på 13 649 i cashen. Den ligger dock lite nära.

Nyheter inför dagen

Det är Kanadas dag nyhetsmässigt. Galet många nyheter från dem men inga större nyheter som kan påverka DAX. Trumps riksrätt är ett wildcard men det kan vi inte ta höjd för på grund av att det inte finns någon specifik tid.

Svårighetsgrad för tradingen

  • Svår
  • Medium
  • Lätt

Svårighetsgraden har sjunkit till medium. Nu har vi fritt till vänster vilket gör det mycket lättare. Men osäkerhetsfaktorn är just att det är fritt till vänster. Det finns inget landmärke.

Typ av trading som passar detta läge

  1. Rekyler mot MA (MA20, MA50 och MA100 först och främst)
  2. Rekyler mot nivåer, just nu 00-nivåer, 13 600, 13 700…
  3. Reversal endast på extremer, typ eiffeltorn och helst mot 00-nivåer

Brasklappen är vad som händer vid open!!!

Beskrivning nedan på min indikator Trendpoints, finns att ladda ner för Hitta Kursvinnare på hemsidan minbors.se. Har gjort den även för ProRealTime om det finns intresse.

minbors.se