16/1 DAX Premarket

Premarket från igår och hur det gick. Text i kursiv stil från igår


”Huvudscenariot för dagen är mycket osäkert. Jag kan se både uppsida och nedsida från denna balans-kontraktion vi har just nu. Det kan innebära falska breaks både på uppsidan och på nedsidan.”

Hur gick det?

I bilden ovan ser vi vad som hände igår. Vi fick en väldigt liten range på cirka 60 punkter. Dippade ner till 13 400 och sedan upp igen och fick en dojidag.

Det var uppenbart inte bara jag som var osäker på riktningen igår. Rangetraders borde ha haft en bra dag i går.

Premarket inför dagen

När man känner osäkerhet är det oftast bra att höja blicken lite och titta i lite större timeframes. Vi tar en titt i månadsgrafen, se bild nedan.

I bilden ovan i månadsgrafen ser vi en stor orsak till att det det är ett vägskäl just nu. I denna graf ser det ut som en perfekt träff på tidigare ATH (diffade 50 punkter) på 13 600. Vi har ett RSI2 = 96.49 i månadsgrafen vilket visar på att resan upp dit har varit brant.

Det finns inte mycket som inte talar för att vi kommer att bryta ATH men vägen igenom kan vara krokig och det kan mycket väl behövas att marknaden tar lite sats (läs rekyl) innan breaket kommer.

Vi bryter oss ner i veckografen och tittar, se bild nedan.

I veckografen ovan ser vi att vi fick en lång grön candle förra veckan som drog igenom hela balansområdet och slutade på 13 500. Vi pratade om att ta sats för att bryta ATH och en lämplig språngbräda är en rekyl ner till denna balansmitt, dvs området runt 13 300. Detta skulle då också innebär att vi täpper gapet fullt ut som vi inte gjorde helt i förrgår (saknades 30 punkter), se bild nedan.

Huvudscenario inför dagen

Det är troligt att vi ska ner och till 13 300-området igen av flera skäl.

  1. Täppa gapet fullt ut
  2. Förra veckans starka rörelse rakt igenom rangen behöver korrigeras
  3. Vi behöver ta sats för att bryta ATH. I en stark marknad behöver inte satsen vara så stor dock