14/1 DAX Premarket

Allmänt

I natt sov jag riktigt uselt men vet inte varför. Det händer i snitt en gång per kvartal.

Hur påverkar brist på sömn trading och framför allt daytrading?

  1. Sämre fokus
  2. Lättare att missa saker
  3. Mer fel
  4. Mer riskbenägen

Jag har hållit på med detta så länge nu att jag har lärt mig när jag ska vara med i det här gamet och inte. Jag kan trada denna dag men är mycket mer vaksam och kontrollerar en extra gång för att minimera misstag. Jag läste en studie om att man generellt blir mer riskbenägen om man har sömnbrist och detta är också något att vara vaksam på. Det är inte helt enkelt att på egen hand hitta sådana samband.

Nu har vi en relativt långsam marknad vilket gör att man har tid på sig att kontrollera sina beslut, men om vi har en snabb marknad (oftast bearmarknad) kan det vara ett tungt skäl att ställa sig helt utanför. Det finns helt enkelt inte tid att göra dessa extracheckar som behövs för att kompensera sömnbristen.

Med detta sagt så måste jag dubbelkolla allt jag skriver samt analysera det jag har kommit fram till en extra gång i denna premarket.

Nyheter denna vecka

Jag missade en stor nyhet för veckan igår (tack Rickard för att du påpekade det) och det är handelsavtalet mellan USA och Kina som ska skrivas i morgon. Denna nyhet har dock ingen specifik tid men beroende på om det blir något avtal eller ej så kan det få mycket stor påverkan på marknaden.

Nyheter idag

Vi har CPI (Change in the price of goods) från USA 14.30.

Premarket från igår i kursiv stil och hur det gick

Huvudscenariot inför dagen är att minst ett av gapen kommer att täppas innan marknaden kan få lugn i kroppen och stiga igen, se bild nedan.

Hur gick det?

I bilden ovan ser vi att det tog stopp vid första gapet av utbrottsnivån. Bryter vi ner oss i en 5-mingraf så syns det bättre hur det förlöpte, se bild nedan.

Här ser vi att vi fick en snygg förstastuds och sedan ner igen för ett nytt försök att bryta men en ny uppstuds.

Premarket inför dagen

13 400, dvs första gapclose som vi tog igår är vägskälet för dagen. Kommer vi ner till 13 400 igen (just nu kl 7.31 har vi 13 457) är detta en indikation på att vi ska vidare nedåt och täppa till det ”riktiga” gapet vid 13 300 – 13 330.

Bryter vi inte 13 400 kan vi få en bra uppsida idag.

Vad talar för att vi ska uppåt idag?

  1. Vi fick ett litet gap upp vid terminsopen i natt, detta har dock täppts redan
  2. Vi har gjort en ABC-korrektion till våg 3 se bild nedan

Vad talar för att vi ska vidare nedåt till sista gapet?

Uppgången har varit väldigt brant och dessutom var vi bara 50 punkter från All-Time-High, se bild nedan.

Det finns mycket som talar för båda dessa scenarion och det är 70/70 🙂 att något av dessa inträffar.

Vägdelaren är 13 400, håller den är det vidare upp mot All-Time-High på 13 597. Om den bryts är det gapet på 13 300-13 330 som hägrar, se bild nedan.