13/1 DAX Premarket

Allmänt

Marknaden har verkligen förändrats. Om det är permanent eller om det är tillfälligt återstår att se. Förr i tiden så bommade jag igen daytradingen senast lucia och det var knappt lönt att ta upp den förrän i februari på grund av att det var så låg volatilitet.

Till och med mellandagarna har man kunnat trada detta året. Volymen är dock lite lägre vilket gör att det är stor risk att man åker på större glidningar.

Nyheter inför dagen och hela veckan

Idag har vi inga större nyheter. Vi har en hel del nyheter denna vecka men inga riktigt tunga. På torsdag har ECB presskonferens. Vad de säger där kan påverka marknaden rejält. Men i det stora hela så finns det inga i förhand utannonserade nyheter som borde ha någon större impact på börsen.

Iran och Mellanöstern är dock en oroshärd som kan vända upp och ner på mycket.

Premarket inför dagen

Vi har en stark börs generellt och det är full trend i daily, dvs priset ligger över alla fyra MA (MA20, MA50, MA100, MA200) och alla MApekar uppåt, se bild på dagsgraf nedan.

Som vi kan se i bilden ovan så fick vi ett stort gap uppåt över tidigare toppar på 13 400. Vi tittar mer i detalj i 60-mingraf, se bild nedan.

De flesta gap täpps förr eller senare men vägen till gaptäppning kan vara krokig. I bilden på 60-mingrafen ovan har vi två gap.

  1. Utbrottsgapet vid 13 430
  2. Gapet ner mot 13 320 – 13 330

I en stark marknad är det troligare att vi bara täppar gapet mot utbrottsnivån 13 430 och sedan fortsätter vidare uppåt. I en marknad som är svagare och mer sidledes är det större chans att vi även täpper gapet ner mot 13 330.

Läget just nu kl 7.20

I bilden ovan ser vi 60-mingraf och hur terminen ser ut just nu kl 7.20. Vi har fått en sidledsrörelse och en tight kontraktion. Detta gör att det finns ett trendscenario inför dagen. Om det blir upp eller ned är dock svårare att sia om. De två gapen på nedsidan drar och vi har full trend vilket gör att vi kan bryta uppåt.

Huvudscenariot inför dagen

Huvudscenariot inför dagen är att minst ett av gapen kommer att täppas innan marknaden kan få lugn i kroppen och stiga igen, se bild nedan.