Premarket från igår och hur det gick

Premarket från igår i kursiv stil


Det finns ett par saker som talar för att vi kan få en dag som rekylerar nedåt.

  1. Piercingen av toppen i bilden ovan
  2. Vi har ett otäppt gap runt 13 300, se bild nedan

Det är mycket som talar för att vi måste ta sats för att bryta toppen vi precis vände på igår. Frågan är bara hur mycket sats vi behöver ta. I bilden ovan ser vi tre olika ansatser. För att marknaden ska få full frid i sinnet ska helst det otäppta gapet tas.

Detta gap kallar jag ett dolt gap och dessa är de svagaste. Med dolt menas att vi har en vägg direkt till vänster vilket gör att det inte är så tydligt som gap som har helt fritt till vänster om sig.

Huvudscenariot för dagen

Vi har en lugn marknad och en stark trend uppåt. Därför satsar jag på en rekyl mot mittområdet i bilden ovan, dvs “Trendstart – balans”.


Hur gick det?

I bilden ovan har vi facit. Det första området gav ingen respekt alls. Mitt huvudscenario för reversal var mittområdet vilket gav viss respekt. Men den stora vändpunkten kom på det otäppta gapet längst ner.

Premarket inför dagen

Gårdagen var sista premarket för året. Som jag skrev igår så har det blivit trading ovanligt nära jul. Förr i tiden bommade jag igen senast den 13/12. Anledningen var att marknaden efter detta datum var stendöd och det var den oftast hela januari och halva februari också. Detta har ändrats totalt och då anpassar man sig inför detta.

Vad denna ändring i beteende beror på vet jag faktiskt inte. Men det är svårt att se annat än positivt på det. En daytrader vill ju ha volatilitet.

I bilden nedan ser vi hur terminen ser ut just nu (kl 07.05) och det verkar finnas mer nedsida. Det finns kanske till och mer risk/chans att vi ska utmana 13 000 igen, även om det inte kommer idag.

God Jul och Gott Nytt tradingår!!!