17/12 DAX Premarket

Premarketanalys från igår och hur det gick. Text i kursiv stil från igår


Vad är huvudscenariot för dagen?

Det är att vi får en rangedag och då är det reversals som gäller på tunga nivåer.

Vi har en bra long på 13 250-13 260 och en bra short på 13 400-13 420, se bild nedan.


Hur gick det?

I bilden ovan ser vi hur det gick. Det vi fick i går kan man bara kalla en trenddag och inget annat. Men vi fick två shortscenario, det första på 13 400 och sedan ett försök till på 13 420 (vände på 13 429).

Premarketanalys inför dagen

Vi har nu inlett den historiskt starka perioden 17/12 – 2/1, även kallad julrally. Benämningen julrally är egentligen fel för det vanligaste är att vi sakta men säkert tuffar uppåt med små rörelser. Men totalen blir oftast ett rejält plus för uppsidan.

En annan period som också är historiskt stark är veckan runt halloween.

Det vi såg igår, dvs en upptrend som sakta men säkert tuffar på är lite av ett signum för juldagarna.

I bilden ovan ser vi att tidigare topp satte stopp för uppgången igår. I alla all tillfälligt. Men frågan är egentligen bara hur vägen igenom den ser ut med tanke på att vi har en upptrend i alla timeframes just nu. Så här ser det ut:

  • Daily – Full trend i både cash och termin
  • 60-min – Full trend i terminen, +7p i cash, MA100 ligger under MA200

Det är med andra ord ett mycket tydligt upptrendsscenario vi ser just nu och longpositioner är helt klart att föredra generellt.

Vad har vi för scenario inför dagen?

Det finns ett par saker som talar för att vi kan få en dag som rekylerar nedåt.

  1. Piercingen av toppen i bilden ovan
  2. Vi har ett otäppt gap runt 13 300, se bild nedan

Det är mycket som talar för att vi måste ta sats för att bryta toppen vi precis vände på igår. Frågan är bara hur mycket sats vi behöver ta. I bilden ovan ser vi tre olika ansatser. För att marknaden ska få full frid i sinnet ska helst det otäppta gapet tas.

Detta gap kallar jag ett dolt gap och dessa är de svagaste. Med dolt menas att vi har en vägg direkt till vänster vilket gör att det inte är så tydligt som gap som har helt fritt till vänster om sig.

Huvudscenariot för dagen

Vi har en lugn marknad och en stark trend uppåt. Därför satsar jag på en rekyl mot mittområdet i bilden ovan, dvs ”Trendstart – balans”.

I morgon blir sista analysen för i år. Förr i tiden bommade jag igen min trading den 12/12 på grund av att det i princip inte hände någonting. Det har förändras med åren. Om det är något bestående eller bara en tillfällighet återstår att se.