13/12 DAX Premarket

Premarketanalys från igår och hur det gick

Text mellan linjerna och i kursiv stil från premarketanalysen igår


Det handlar först och främst om hur vi ska ta oss förbi de toppar vi har just nu. Vi har framför allt två scenario:

  1. Vi blåser rakt upp
  2. Vi gör en rekyl ner innan vi sticker upp

Jag tror mest på scenario nummer ett, dvs vi sticker rakt upp vid open idag. Om vi gör det har vi en rejäl uppsida på 200 punkter.


Hur blev det?

Som vi kan se i bilden ovan fick vi ett mellanting mellan mina två premarketscenarior. Vi stack upp en liten bit innan vi fick rekylen ner och sedan den stora rörelsen upp.

Premarket för idag


Just nu (kl 7.14) har vi smällt igenom 13 400 och har ett snyggt eiffeltorn, se bild ovan. Detta är aldrig hållbart och kommer att justeras men vi har en stark trend i ryggen vilket gör att det handlar om hur långt ner vi ska innan vi vänder upp igen.

Nu är vi så nära ATH att vi behöver gå in i en månadsgraf för att se vad vi möter till vänster, se bild nedan.

Som vi kan se så har vi 150 punkter kvar till All-Time-High för DAX. Denna har varit lite segare än alla de andra indexen som satt ATH för länge sedan.

Det finns mycket på ovansidan som kan ställa till problem för en smärtfri uppgång just nu.

  1. Eiffeltornet vi precis fick i 5-min mot 13 450
  2. Vi har täppt raset i daily
  3. 13 500
  4. 13 600 och ATH

Samtidigt har vi full trend i alla större timeframe, både månad, vecka, dag. Detta är knepig trading på grund av att vi kan få rejäla ras och överreaktioner nedåt. Vi skulle till exempel kunna få det på den eiffeltornsrörelse vi har fått just nu, se bild nedan.

Vilken är det bästa approachen?

Det bästa brukar vara att ha större krav på sina rekyler i denna fulla trend. Nollor och tunga motpoler brukar vara bra ställen för longtrades. Den första nollan på nedsidan just nu är 13 400 men den är för tidig på grund av eiffeltornet. Däremot är 13 300 ett mycket bättre val. Här har vi dessutom ett gap vi ska fylla och kunna studsa på, se bild nedan.

Som grädde på moset har vi en utstickande topp i bilden ovan vid 13 300.

Huvudscenariot för att gå long idag är detta område.

Finns det en chans att vi fortsätter rakt upp trots eiffeltornet?

Det finns det absolut, marknaden är grymt stark just nu och när vi har full trend så kan vi få mindre rekyler till och med på eiffeltorn. Alla vill helt enkelt vara med på tåget. Det gör att vi skulle kunna fortsätta upp mot 13 500 och sedan få en större sättning här.

Det är som sagt en knepig marknad att handla i trots full trend. Mitt huvudcase för idag är att ta en rejäl rekyl runt 13 300 om vi kommer dit.