Livetradingdagen summerat

I måndags kväll anordnade IG en livetradingdag med mig som trader under eventet. Syftet för IG var att promota deras nya produkt Turbo24 som är en slags turbowarrant.

Min bisittare

Jag hade med mig Simon min son som bisittare under eventet. Det var premiär för honom att stå inför en publik på 300 personer och han var naturligtvis jättenervös, men jag tycker att han skötte det med bravur.

Hans uppgift var att bevaka aktiva trades samt att leta nya potentiella setuper.

Tradingplan

Ett livetradingevent har inte så mycket med vanlig trading att göra. Planen och fokuset ligger på helt olika saker, se bild ovan. Under ett sånt här event ska man inspirera och förmedla kunskap samt ta trades till varje pris. När man sitter i marknaden hemma så tar man trades när de dyker upp.

Min fru var sjuk i influensa hela förra veckan och jag var livrädd för att åka på detta. Att ställa in ett event inför 300 personer är inte så kul.

Marknader

På grund av att det är så viktigt att ta trades ligger fokus på att hitta den bästa setupen för stunden. Jag hade 19 marknader att tillgå, se bild nedan.

Trades

Jag fick ett bra shortläge i Dow Jones (även kallad Wall Street), se bild nedan.

Jag gick kort kl 18.15. Det var en riktigt bra setup på grund av att vänstersidan bara bestod av en grön rak vägg. Potentialen på nedsidan låg ända ner mot 27 700 – 27 750.

När livetradingkvällen var slut låg den fortfarande runt entrénivån men jag lät den ligga över natten för att kunna utvecklas fullt ut. Igår drog den iväg nedåt och nådde mitt target på 27 800.

Guld

Vi hade en bra long i guldet, se bild nedan.

Jag missade denna long dock trots att Simon sade till mig. Med facit i hand blev det en bra resa uppåt.

ST3 2020 – ST3.se

Missa inte att söka till ST3 2020 på st3.se, en ettårig utbildning för dig som vill satsa helhjärtat på att bli en riktigt bra trader. Du kan maila på info@st3.se