4/12 DAX Premarket

Premarket från igår och hur det gick. Text i kursiv stil från igår

Ett intressant scenario inför dagen är följande, se bild nedan.

Statistiskt har vi en uppsida idag och detta är huvudscenariot. Därmed inte sagt att vi inte kan få en fortsatt nedgång. Ytterligare en edge för uppgång idag är att vi fick en lång röd candle som stängde i nästan i botten. Denna typ av candle har också en edge i sig för uppgång.

Hur gick det?

I bilden ovan ser vi att vi fick ett false break av botten med divergens igår. Nu är alla stoppar utrensade som låg under botten från i förrgår och vi kan traska uppåt igen.

Premarket inför dagen

Är faran över för vidare nedgång?

Det känner jag definitivt inte att jag kan sätta check på. Anledningen är att uppgången var mycket stark innan vi peakade runt 13 400. Ett mått på hur stark uppgången var är ADX (trendstyrka) = 50.71 i daily. Se bild nedan.

Dessutom spretar de fyra MA rejält vilket också är ett tecken på att det har gått lite för fort uppåt.

Vilket är det troligaste scenariot inför dagen?

Det finns en stor chans att vi ska ner till 13 000 igen (just nu 13 035 kl 8.08). Detta blir vägskälet för dagen. Ska vi ha en uppgångsdag bör denna hålla. Man bör se den som ett område och ingen exakt nivå, se bild nedan.