3/12 DAX Premarket

Premarket från igår och hur det gick

Det finns ett antal scenarior som jag målade upp igår men att alla dessa skulle infrias igår hade jag inte kunnat föreställa mig. Här blir man åter igen påmind om det statistiska i marknaden.

Text nedan i kursiv stil från igår


Vi har just nu en balans i en upptrend och då gäller det först och främst att hitta bra nivåer för long tills motsatsen bevisats. En sådan nivå är gapclose, se bild nedan.

Detta är huvudscenariot för dagen. Har vi riktigt med pulver i marknaden så finns det en chans att vi inte ens kommer ner dit och att vi drar upp igenom direkt.

Om vi dyker ner så har vi en bra reversalnivå i 12 991 på grund av att vi har full upptrend i dagsgrafen.


Hur gick det?

Som vi kan se i bilden ovan så plockade vi först det lilla gapet och sedan ner till det stora som syns tydligt i daily. Bilden ovan är i 60-mingraf. Nivån längst ner är dessutom 13 000 vilket inte gör scenariot sämre.

Hur kunde det bli såhär?

Trump skrev något på twitter om tullar men för att vi ska få dessa störtdyk så måste det finnas en kollektiv känsla för att uppgången har gått lite för fort och att man vid minsta lilla negativa signal säljer av. Sedan är snöbollen i rullning.

Premarket inför dagen

Vi har inga nyheter idag som kan sätta mer fyr i brasan. Ett inte helt ovanligt scenario dagen efter en sådan urblåsning som igår är att vi får en marknad som går sidledes.Vi har helt enkelt drabbats av baksmälla.

Tittar vi just nu (kl 8.16) så har vi en svag uppgång och studsade på en motpol i 60-grafen, se bild nedan.

Vad talar för uppgång?

Vi har ett RSI2 = 3.16 i daily vilket i sig är en bra edge för uppgång. Dessutom får man kalla det vi fick igår en överreaktion. Tredje faktorn är att vi täppte igen gapet i daily och det är precis som att marknaden inte kan få lugn i kroppen förrän dessa är täppta.

Ett intressant scenario inför dagen är följande, se bild nedan.

Statistiskt har vi en uppsida idag och detta är huvudscenariot. Därmed inte sagt att vi inte kan få en fortsatt nedgång. Ytterligare en edge för uppgång idag är att vi fick en lång röd candle som stängde i nästan i botten. Denna typ av candle har också en edge i sig för uppgång.

Huvudspåret tills motsatsen bevisats är att vi antingen tuffar på uppåt igen direkt vid open eller behöver göra en false break av botten från igår innan vi kan fortsätta uppåt som i bilden ovan.