21/11 DAX Premarket

Premarketanalys i från igår och hur det gick. Kursiv text från i igår inom horisontella linjer


Ska vi upp eller ner idag?

Vi kommer förr eller senare få ett break ur denna gigantiska sidledsrörelse som är äkta. Det som talar för att vi ska bryta nedåt och knäcka den här sidledsrangen är som sagt 13 000. Det som talar för att vi ska upp idag är att vi befinner oss nära botten på sidledsrangen.

Det är helt enkelt mycket ovisst idag om vi ska upp eller ner. Som tur är så är det inte så ofta det är så osäkert som idag. Med tanke på den tighta kontraktionen vi har just nu kommer det troligtvis att avgöras vid open idag om vi ska knäcka botten på sidledsrangen eller om vi studsar upp igen.

Bryter vi botten kan det bli en mycket exposiv nedgång.


Hur gick det?

Som vi kan se i bilden ovan så dök vi initialt men det blev varken en speciellt explosiv nedgång eller en stor nedgång.

Vi såg åter igen vilken impact gapen har. Gapet vi fick vid open igår täpptes igen och där tog det slut för dagen.

Premarket inför dagen

Det finns mycket som talar för att det kan vara dags för 13 000 nu. Balansen vi ser i bilden ovan har blivit mogen.

Hur ser man det?

En indikation är att vi ser att både MA100, MA50 och MA20 har gått ihop i en punkt i bilden ovan. Tittar vi på terminen just nu (kl 08.02) så har vi bottnat på 13 040, priset ligger just nu på 13 080, se bild nedan.

Området för gapclose är inritat med den ljusblå rektangeln. Här ser vi att vi har fått LowerHighs och LowerLows under natten. Vi har dessutom full trend nedåt, dvs alla fyra MA ligger i rätt ordning och pekar alla nedåt.

Allt detta talar för att vi ska ner till 13 000-området idag.

Men man är alltid som oflexibel när man tittar på marknaden så här och har fått fokus på något. Man måste alltid titta på andra hållet.

Vad talar för att vi inte kommer ner till 13 000 och vänder där vi är just nu (13 080) ?

Alla gap täpps inte fullt ut. Det är hela tiden en kamp mellan när köparna tycker att det är billigt och de som tycker det är dyrt. När majoriteten tycker att det är köpläge för att börsen i stort ser stark ut så har vi bottnat.

Vi saknar trots allt bara cirka 30 punkter från gaptäppningen på 13 000. Men det som händer premarket och det som händer vid open är två olika saker och det är mycket vanligt att får ett dyk när börsen öppnar officiellt. Skulle vi få detta har vi en riktigt bra long.