13/11 DAX Premarket

Premarketanalys från igår och hur det gick. Text mellan linjerna från igår


Är vi klara med rekylen från vårt utmattningsgap nu?

I bilden ovan ser vi att vi har fått en täppning av vårt utmattningsgap. Vi har dock ett gap kvar på 13 000 som inte är täppt ännu. Det finns med andra ord två kortsiktiga scenarion

  1. Vi är nöjda för stunden och fortsätter uppåt idag
  2. Vi ska vidare nedåt och täppa 13 000-gapet

Även om vi ska ner och täppa 13 000-gapet så är det inget som talar för att vi ändå inte ska uppåt idag. Vägen ner dit kan vara rejält krokig.

Huvudscenariot idag är att vi kortsiktigt är nöjda på nedsidan och traskar uppåt igen. Däremot är det inga trenddagar vi snackar om. Den potentialen är svår att se. Men rekyler mot nivåer för long är det bra scenario tills motsatsen bevisats.


Hur gick det?


I bilden ovan ser vi DAX i dagsgraf och vi fick en uppdag där vi fick en low nästan exakt på high från i förrgår. 12 300 och tidigare topp piercades innan vi åkte ner igen. Just nu (kl 6.46) är vi nere på 13 225, se bild nedan.

Det innebär att vi just nu är vid en make-or-break-nivå för uppgång eller nedgång. 13 200 är ett vägskäl. Man får se det som en zon mellan 13 150 – 12 200.

Vad talar för att vi ska vidare nedåt?

False break på ovansidan på 13 300 kan vara en indikation på att det var toppen, vi fick dessutom en snygg divergens här, se bild nedan i dagsgraf.

Vad talar för att vi ska uppåt?

Jag har svårt att se en uppsida där vi idag skulle ta ut 12 300 igen med tanke på att vi har trillat 90 punkte för tillfället. Uppgången är rejält stretchad och behöver en paus. Mitt huvudscenario är att vi ska ner till 13 000 för att vi ska kunna fortsätta uppåt mot nya höjder. Se bild nedan.

Inför dagen?

13 150 – 12 200 är som sagt en make-or-breaknivå och det kan mycket väl bli så att vi kommer att stå och stampa här. Vad som ska hända idag är mycket osäkert rent ut sagt.