12/11 DAX Premarket

Premarketanalys från igår och hur det gick. Text i kursiv stil från i fredags

Bryter vi igenom den orange rektangeln i bilden ovan (60-minchart) så är det ingen rekyl i en upptrend längre. Vi bör inte ens komma ner till mer än mitten av denna rektangel för att det ska vara korrekt.

Upptrend i 60 och nedtrend i 5, hur gör man?

Det handlar mycket om i vilket tidsperspektiv man tradar i. Om man har 60-min som fokus har vi en bra lång i rektangeln ovan. Om man handlar i 5-min så har vi bra shorts på en uppstuds mot en nivå. Se bild nedan.

Om vi bryter igenom där vi är just nu får vi en potentiellt bra short om vi får en rekyl upp mot denna nivå igen.

Hur gick det?

Som vi kan se i bilden ovan fick vi ett utbrott på tredje försöket nedåt. Däremot gick inte rekylen hem. Vi fick ett rejält stick uppåt.

Vi bröt inte vägskälet för vidare nedgång igår, se bild ovan och orange rektangel. Vi vände ungefär i mitten av den.

Är vi klara med rekylen från vårt utmattningsgap nu?

I bilden ovan ser vi att vi har fått en täppning av vårt utmattningsgap. Vi har dock ett gap kvar på 13 000 som inte är täppt ännu. Det finns med andra ord två kortsiktiga scenarion

  1. Vi är nöjda för stunden och fortsätter uppåt idag
  2. Vi ska vidare nedåt och täppa 13 000-gapet

Även om vi ska ner och täppa 13 000-gapet så är det inget som talar för att vi ändå inte ska uppåt idag. Vägen ner dit kan vara rejält krokig.

Huvudscenariot idag är att vi kortsiktigt är nöjda på nedsidan och traskar uppåt igen. Däremot är det inga trenddagar vi snackar om. Den potentialen är svår att se. Men rekyler mot nivåer för long är det bra scenario tills motsatsen bevisats.