6/11 DAX Premarket

Tillbakablick på gårdagen, kursiv text från igår

Vi har full trend i dagsgraf men det är väldigt brant och det är inte otroligt att gapet mot 13 000 behöver täppas innan vi kan gå vidare. När eller om detta sker är däremot svårare att säga.

Både 13 100 och 13 000 är bra reversalnivåer för long, se bild nedan.

Short ska man vara försiktig med i denna marknad men det finns stor chans att vi får en dubbeltopp på 13 170. Bryter vi den kan vi få ett bra motpolsscenario, se bild nedan.

Med tanke på hur stark lutningen i daily är finns det alltid risk för bakslag. Men riktningen är uppåt tills motsatsen bevisats.

Hur gick det?

Som vi ser i bilden ovan så fick vi en balans, dvs vi gick sidledes hela dagen. Detta är inget ovanligt efter rejäla uppgångar, dessutom har uppgången accelererat, se bild nedan på daily.

Allt handlar om nollor och utbrottet från 13 000 gav en brantare lutning än vi haft tidigare. I daily har vi följande läge just nu.

  • Vi landade på en dailytopp i förrgår
  • Doji med ett RSI2 = 94,44
  • Vi är långt ifrån alla MA och även MA20, se bild nedan

Det finns med andra ord stor risk för att vi ska ner till 13 000 igen idag och täppa igen gapet. Men marknaden är inte symmetris (läs index och aktier). Det innebär att vi kan få många liknande situationer på ovansidan och ändå fortsätta upp. Hade vi haft samma situation på nedsidan hade det varit ett mycket starkare scenario på grund av driften uppåt.

Mycket talar ändå för att vi ska ner och täppa gapet på 13 000 idag innan marknaden kan ta ny fart uppåt. Ras från situationer som dessa kan bli mycket explosiva och långa men första anhalt är ändå 13 000.

Vad talar för att vi ska vidare uppåt idag?

  • 4 MA ligger rätt, dvs vi har en tydlig trend

Listan blev bara en punkt. Detta ger en stor övervikt till shortscenariot idag.

Finns ytterligare ett scenario och det är att vi balanserar vidare idag. Inga nyheter som kan driva. I morgon är det EU Economic Forecast som kan röra om i grytan.