23/10 DAX Premarket

Prognos från igår och hur det blevText i kursiv stil från igår.


I princip allt pekar uppåt just nu och det är framför allt rekyler i trend eller nivåstudsar som gäller.

Vad talar för nedsida?

Den här rörelsen uppåt i DAX är fortfarande brant men vi vet som sagt inte var den slutar. RSI2(daily) = 88 just nu vilket gör att vi kan få mer uppsida.

Generellt får vi stopp i rörelserna upp när vi har gått lite för långt på för kort tid. Då blir traders rädda och tar hem vinst före större nivåer. Det lär bli mycket av detta framöver.


Premarket inför idag

Vi fick en ny doji i daily cash igår med RSI2 = 90.49. Denna doji är mycket bättre än de två föregående vi fick för två respektive tre dagar sedan. Anledningen är att denna är en ”äkta” doji, dvs den har dessutom en liten range vilket de två föregående inte hade.

Bäst reversalscenario hittar vi när vi får små dojis och låga RSI på nedsidan vid nivåer. De är inte så vassa på ovansidan av den enkla anledningen att vi har driften uppåt som en motsatt faktor. Därför behöver man ställa lite högre krav på dem vi har på ovansidan. I det här fallet får vi den vid en 12 800 vilket ger den lite bättre tyngd.

Vi har redan facit på att denna doji fick impact, se bild ovan på 5-mingraf i terminen. Vi har som mest trillat 150 punkter från toppen av dojin i daily igår.

Det innebär att vi har fått två gap att fylla, ett i teminen som vi ser i bilden ovan med den röda rektangeln och troligtvis ett gap i cashen. Gapet i terminen i bilden ovan har vi precis fyllt (fylldes kl 8.01).

Dessa är alltid potentiella reversalpoints. Dessutom uppstår det vid 12 700 vilket inte gör det sämre. Om man ska trada premarket, dvs före kl 9.00 eller ej är upp till var och en. Det finns för- och nackdelar.

Nackdelen är att volymen är mycket lägre och att risken för glidningar därmed blir större. Fördelen är att det uppstår många bra lägen premarket vilket gör att vi ibland kan komma in i trender mycket tidigare än efter open. Ytterligare en fördel är att vi oftast inte har så mycket ”falska” rörelser premarket vilket gör det lättare att trada. Vi kan helt enkelt lita mer på att de rörelser vi ser är äkta.

Det är tomt på nyheter idag, i morgon har vi däremot massor med nyheter.

Lagen om alternering

Lagen om alternering innebär att om vi t ex passerar en 00-nivå utan respekt så kommer nästa 00-nivå att få mycket större impact. Detta är logiskt då vi dessutom har rört oss en längre sträcka när vi kommer upp till nästa nolla.

Denna lag kan appliceras på gapclose just nu. Om vi inte får respekt på gapclose i terminen kommer troligtvis gapclose i cashen att få mycket större impact. Se bilderna nedan.