16/10 DAX Premarket

Prognos för igår och hur det blev. Text i kursiv stil från igår

————————————————————————————————————

Vi har just nu full trend i 5-min, både i cashen och i terminen. Vi har 12 500 som skydd på undersidan och på denna fick vi också ett kilmässigt utbrott för 10 minuter sedan (kl 7.50) se bild nedan.

Vi har nästan full trend i 60-min också, saknas lite i cashen dock för att det ska vara helt perfekt.

Finns det inga orosmoment för long idag?

Vi har inte full trend i daily men alla MA pekar upp både i cashen och i terminen. Som vi kan se har vi en utbrottsnivå i daily på 12 500 som vi bröt nu på morgonen. Ovanför har vi två dailynivåer på 12 600 och 12 656.

”Look to the left” är en bra regel. Vi ser inte fler toppar än 12 656 i charten ovan. Då får man helt enkelt gå tillbaka tills vi hittar något.

Mycket talar som sagt för uppgång idag, i alla fall upp till 12 600 – 12 650. Tittar man på utbrottsscenariot i bilden ovan ser det inte så idealiskt ut men det kompenseras av att det är fjärde gången gillt och att vi tagit sats för att komma dit. En dojiliknande candle igår gör att vi har samlat lite kraft dessutom.

———————————————————————————————————

Hur blev det?

Vi fick en hyfsat rak rörelse upp mot 12 600 och därefter en uppladdning (läs kontraktion) för att klara av att bryta 12 600 upp mot 12 656 som var sista utposten.

Vändpunkten för dagen matchade symmetrimässigt balansen vi fick före utbrottet uppåt, se bild nedan.

Så här får man egentligen inte dra symmetrier EWT-mässigt men i och med att jag inte är en mästare på EWT så kan jag dra dem såhär med gott samvete.

Premarket inför dagen

I bilden ovan ser vi S&P 500. Vi har startat sista uppgången exakt från den volymmässiga mittpunkten och har dessutom en kilformation (högre bottnar) i kombination med ett break-of-three-scenario, dvs det blir tredje gången vi kommer upp till ATH. Symmetrin är dessutom hyfsad mellan dessa tre toppar. Vi lever inte i en perfekt värld och man måste ge utrymme för diffar.

DAX inför dagen

Vi hade en stark dag igår och det finns stor risk/chans för att vi får en lite lugnare dag idag, dvs en sidledsmarknad eller en marknad som backar.

Anledningen är att vi har haft en brant uppgång den senaste veckan och det finns mycket öppen vinst att hämta hem, se bild nedan.

Detta ser vi också RSI2-värde = 95,55. En dag inom rangen 12 500 – 12 675 är det troligaste idag. Detta är en dag som vi kan se potentiella false breaks både på ovansidan och undersidan, dvs vi bryter gårdagens topp med några punkter för att sedan trilla tillbaka ner igen. Samma sak på nedsidan, vi bryter 12 500 lite för att sedan studsa upp igen. Se bild nedan.