15/10 Premarket DAX

Reflektion från gårdagen

Igår skrev jag att det inte blev någon premarket för att jag inte var i mental balans och det var verkligen ett understatement. Vi hade storm här i Skåne och ösregn. Vårt förrådstält som vi inte var helt klara med blåste all världens väg och det regnade ner grenar från våra höga tallar. En av dem var nära att träffa en av våra hundar.

Jag monitorerar min puls och min stressnivå varje dag och när det var som mest kaos på morgonen var pulsen uppe i 106 och maximal stress. När allt hade lagt sig gick jag ut en lång runda ner mot havet och satte mig och mediterade. Då var jag tillbaka till ett mentalt tillstånd som man kan trada i.

Daytrading är som sagt en mental sport och kan man inte ha fokus på marknaden kommer man att bli överkörd.

Premarket inför dagen

Vi har just nu full trend i 5-min, både i cashen och i terminen. Vi har 12 500 som skydd på undersidan och på denna fick vi också ett kilmässigt utbrott för 10 minuter sedan (kl 7.50) se bild nedan.

Vi har nästan full trend i 60-min också, saknas lite i cashen dock för att det ska vara helt perfekt.

Finns det inga orosmoment för long idag?

Vi har inte full trend i daily men alla MA pekar upp både i cashen och i terminen. Som vi kan se har vi en utbrottsnivå i daily på 12 500 som vi bröt nu på morgonen. Ovanför har vi två dailynivåer på 12 600 och 12 656.

”Look to the left” är en bra regel. Vi ser inte fler toppar än 12 656 i charten ovan. Då får man helt enkelt gå tillbaka tills vi hittar något.

Mycket talar som sagt för uppgång idag, i alla fall upp till 12 600 – 12 650. Tittar man på utbrottsscenariot i bilden ovan ser det inte så idealiskt ut men det kompenseras av att det är fjärde gången gillt och att vi tagit sats för att komma dit. En dojiliknande candle igår gör att vi har samlat lite kraft dessutom.

The big big picture

Detta kan mycket väl vara starten på en mycket lång uppgång. Det finns en hel del som talar för detta även om man har svårt att tro det när man hör alla nyheter och läser om att vi är inne i en recession.

Jag har genom åren lärt mig att det inte är detta som styr marknaden utan allt handlar om ett spel med nollor precis som all annan handel (allt kostar 99.50, 995, när den magiska nivån bryts är det fritt uppåt). Vägen uppåt är definitivt inte spikrak men vi håller på och laddar för ett break-of-three-scenario på S&P 500 vid 3000 nivån, se bild nedan.