2/10 DAX Premarket

Prognos från igår och hur det gick. Kursiv text är kopierad från igår

”Mitt huvudscenario för entré idag är en rekyl mot 12 500 efter ett break. Men det kan uppstå många olika scenarion under dagen dock som kan vara intressanta.”

”Skulle vi trilla nedåt är en lång på 12 400 också intressant.

”Det finns så många scenarion idag att jag blir helt excalterad! Här gäller det att vara proaktiv, dvs steget före hela tiden beroende på vad som händer.”

I bilden nedan ser vi hur det gick.

Vi fick en studs på 12 500 och sedan nästan rakt ner mot 12 400 där vi väntade på nyhet från USA 16.00 avseende tillverklingsindex, se bild nedan.

Denna nyhet kom in sämre än väntat. Siffror under 50 är bad news. Nu har vi fått siffror under 50 två månader i rad.

Nyheter förutom räntebesked och eventuella Trump tweets (knappt ens dem längre) har inte gjort några större avtryck på marknaden under en längre tid. Därför blev jag själv lite småchockad över den rörelse vi fick igår på denna nyhet.

Samtidigt så välkomnar jag volatilitet. Det är inte jättekul att sitta och daytrada när det rör sig en punkt upp och ner timme efter timme. Volatilitet är en daytraders bästa vän (eller borde vara!).

Premarket inför dagen

Idag introducerar jag något jag kallar ”Rickards tunga”. Rickard har varit med mig ett par gånger när jag kört livetradingdagar för IG. Sist var i Stockholm för 200 pers. Se bild nedan.

Det kommer att bli en ny livetradingdag i Stockholm måndagen den 9 december. Mer info kommer nästa vecka. Eventet är gratis.

Rickards tunga

Detta handlar om tunga nivåer som Rickard är proffs på att hitta. Den som han har i rockärmen inför dagen är dock inte den svåraste att hitta. Se bild nedan.

Det är botten på den senaste uppgången som sticker ut.

Nyheter inför dagen

Vi har två röda nyheter som kan påverka idag

  • 14.15 ADP Non-Farm
  • 16.00 Crude Oil

Dessa två nyheter kommer troligtvis inte att göra så stora avtryck som ISM igår dock. I bilden nedan ser vi hur det ser ut just nu i DAX-terminen i ett 5-minchart. Vi befinner oss i en relativt tight balans efter gårdagens ras. Detta gör att det finns möjlighet att vi kan se nya större rörelser under dagen.

Efter trend kommer sidledsrörelse och efter sidledsrörelse kommer trend men vi vet dock aldrig exakt när i tiden.

Det kan bli mycket dyrt att försöka stå ivägen för dessa rörelser och det är generellt sett lättare att haka på rörelser som uppkommer idag. Long på 12 127 är dock given.