26/9 DAX Premarket

Tillbakablick på igår

Profetian var att vi hade en potentiell trenddag ned framför oss.

Hur blev det?

I bilden ovan ser vi DAX i 5-min gappade ner och att vi fick en bra rörelse nedåt men att vi hämtade tillbaka mycket när USA öppnade och fram till stängning.

Vändpunkten hamnade på 12 127 och det kan tyckas som en vändpunkt som är helt slumpmässig. Men en trader Rickard som jag chattar mycket med som är proffs på symmetrier och Elliotvågor, hade redan denna vändpunkt i pipen på grund av en stor symmetri i 60-grafen. Se bild nedan.

Det finns en stark symmetri i marknaden. Jag har dock själv släppt mycket av detta på grund av att jag inte har förtroende för det jag gör runt symmetrier.

Det kan man koppla till att jag helt enkelt är för dålig på det vilket i sin tur gör att jag inte vågar agera på ett sätt som jag borde. Rickard däremot har fullt fokus på detta och är otroligt duktig på det vilket i sin tur skapar förtroende.

Det blir en positiv spiral.

Mitt förtroendeplan ligger på kombinationen av trend, balans, momentum och kontraktioner. Det har jag mycket stor förtroende för. Vilket gör att jag vågar agera på det även i sämre perioder.

Kort och gott: Trading är en mental dokusåpa!

Premarket inför dagen

I bilden ovan ser vi DAX i dagsgraf och igår fick vi en Hammer. Det är inte svårt att förstå hur den har fått det namnet.

En hammer är ett potentiellt reversalpattern men den måste sättas in i rätt kontext. Hur ser sammanhanget ut?

  • Lågt momentum, RSI2 = 5
  • Ytterläge, dvs vi har fritt till vänster
  • Nivå, symmetri i 60

Allt detta gör att vi har hyfsat bra odds för att denna kan vara en vändpunkt i marknaden för fortsatt uppgång.

Men det är dock inte säkert att vägen uppåt är spikrak. En hammer är en ”dyr” formation. Vi har ju redan gjort en större rörelse uppåt. Det innebär att om man ska gå in på denna formation rakt upp och ner måste man ha en stor stopp. Vägen uppåt är inte självklar.

Dock bör Low för gårdagen hålla om det ska vara korrekt.