19/9 DAX Premarket

Tillbakablick från igår

Det blev som väntat väntans tider hela dagen inför räntebeskedet igår kväll från USA kl 20 med efterföljande presskonferens 20.30. Det blev också en förväntad räntesänkning från 2.25 till 2.00%.

I bilden nedan ser vi den döda marknaden som hade en range på 50! punkter under nästan hela dagen fram till 16.45.

Det är svårt att göra stordåd i en marknad som denna men det går ändå att hitta tradingmöjligheter men målen måste anpassas till den låga volatiliteten.

Vi får för det mesta mycket bra respekt på nivåer i låg volatilitet. Alla hinner tänka och gå ur innan nästa nivå dyker upp.

Premarket inför dagen

Vi har en mycket låg volatilitet just nu och ADR10 = 95. Allt under 100 är mycket lågt och detta ska sättas i relation till priset vi ligger på. Sett i procent är det en snittrange på 0.75% under dagen. Man kan ju tycka att 0.75% inte låter så lite men det är inte samma som att vi går upp eller ner 0.75% för dagen. Detta är high – low.

Både 12 300 och 12 500 är potentiella reversals även om de redan är testade. Men vi befinner oss just nu på 12 385 (kl 7.44) och det innebär att vi troligtvis har rört oss en hel dagsrange när vi kommer till dessa nivåer. I alla fall 12 500.

Några längre mål bör man dock inte ta här på grund av att de redan är testade sedan innan, därav de små rekylpilarna. Se bild nedan.

Vi ha rollover på DAX idag och trots att jag har hållit på så många år med daytrading har jag fortfarande inte lärt mig om det är idag eller i morgon jag borde byta kontrakt. Jag tittar alltid på Time & Sales och ser vilket kontrakt som har mest handel. Just nu är det septemberkontraktet, dvs det nuvarande. I morgon blir det nog byte dock.

Det är lätt att missa dessa kontraktsbyten och det här har jag missat många gånger under åren. Glömmer aldrig när vi satt och titta på marknaden och undrade varför den var så ”död”.

Det finns många misstag att göra i trading. Svider de riktigt mycket så gör man aldrig om dem. Svider de bara halvmycket kan man göra om dem hur många gånger som helst.