18/9 DAX Premarket

Idag var det ett lätt jobb att titta tillbaka på hur gårdagens analys föll ut i och med att det inte blev någon på grund av att jag var stressad och sen.

Idag är det ett helt annat tillstånd och jag kunde sätta 4 = Jättebra i mitt måbraindex. Det har mest varit 3:or = bra senaste tiden.

Hur kan det vara så? Det beror på hur jag sovit och hur jag har preppat mig mentalt. Det blir lite av en god eller en ond spiral. Mår man jättebra så ser man möjligheter och det blir positivt. Mår man uselt ser man bara problem och det blir ännu sämre.

Lagen om attraktion talar.

Ikväll har vi FOMC (Federal Open Market Committie) i USA räntebesked kl 20.00 och presskonferens 20.30. Just nu är det räntebesked och Trump som kan skaka om marknaden.

Vad kan detta innebära för dagen? Det är ju trots allt ikväll det händer.

Scenario 1 – En enda lång väntan och marknaden guppar upp och ner sidledes

Scenario 2 – En förväntan byggs upp på att räntan ska sänkas eller höjas och detta gör att vi får en långsam trend åt något håll. Trender uppåt är normalt sett långsamma, trender nedåt är som sagt oftast lite mer volatila.

När räntebeskedet släpps ser vi ofta större rörelser trots att räntan inte ändras. Hur hänger det ihop?

Med tanke på volymerna vid dessa nyheter så finns det få tillfällen där man kan få in och ut stora volymer som här. De som är mer långsiktiga bryr sig inte så mycket om vågskvalpet som sker runt nyheten.

Vid presskonferensen 20.30 kan det också hända intressanta saker. Minsta ord och antydan kan skapa stora rörelser. Framför allt om vi haft en större uppgång eller befinner oss vid tunga nivåer.

S&P 500 är tillbaka på 3 000 igen och vid ett vägskäl. Här kan det hända saker ikväll. Se bild nedan.

För DAX är det stor risk för sidledsrörelse idag eller en svag trend åt något håll. Rally känns osannolikt. Nivåer får ofta större betydelse i väntans tider.

Rörelser utanför 12 300 – 12 500 under dagen är en högoddsare. Det är inte omöjligt att vi har gjort den rekyl som krävdes igår för att kunna spräcka 12 500. Just nu befinner vi oss på 12 368 och bryter vi 12 400 kan vi haka på en rekyl mot just 12 400.

Når vi 12 300 lär ytterligare en studs där troligtvis fungera bra. Se bild nedan.