17/9 DAX Premarket

Jag gör ingen publik premarket idag. Jag är sent på det och det skapar stress och jag vet att jag inte ser objektivt på marknaden i detta tillstånd.

Att lära känna sig själv och hur man fungerar kan man spara mycket pengar på.

Jag har ett måbraindex som jag fyller i varje dag som jag kan följa upp. Men detta är en mer långsiktig indikation på när jag mår bra och mindre bra. Det var på detta sätt jag upptäckte att jag drabbades av höstdepression. Jag som hade tyckt synd om alla andra som led av detta.

Lösningen för att ta bort problemet vara D-vitamin och en resa i november för att få lite ljus och sol.

Vi kan däremot titta på hur det gick igår. Min prognos var att slaget skulle stå runt 12 400 och det stämde ganska bra. Vi stängde på 12 399 igår och vobblade runt denna nivå hela dagen. Se bild nedan.

Man kan se tydliga analogier runt det läge vi har i marknaden just nu och att släppa en boll och se den studsa upp. Det som händer är att bollen studsar tillbaka nästan lika högt som den släpptes ifrån men det saknas en bit. I DAX släpptes bollen från 12 600 och vi studsade upp till 12 500, se bild nedan.

Vad händer nu?

Vi trillar troligtvis ner en bit för att ta sats uppåt igen. Men detta skriver jag i ett stressat tillstånd. I stressade tillstånd ser vi inte riktigt klart och det är lätt att missa saker och ting.

Då är det bättre att ha en mer defensiv approach, dvs hellre fria än fälla för ett läge i marknaden.