13/9 DAX premarket

Först en tillbakablick över hur premarketanalysen igår gick.

Vi trillade lite längre ner än vad jag trodde vi skulle göra. Min premarket gissade på en rekyl ner mot 12 385 – 12 400 men vi kom ända ner till 12 365, se bild nedan över min premarket och hur det blev.

Min premarketanalys igår ovan
Så här blev det, se bild ovan

Sedan blev det en ända stor väntan på ECB och räntebeskedet 13.45

När det gäller nyheter så varierar det stort vilka nyheter som har betydelse vid olika tillfällen. Just nu är det två nyheter som har stor betydelse

  • Vad Trump säger och twittrar
  • Räntebesked

Historiskt har Non-Farm-payroll, dvs arbetslöshetsstatistik första fredagen i månaden varit den stora nyheten. Men just nu är arbetslösheten en ickefråga i USA på grund av att den är nästan noll.

Jag brukar själv stå över nyheter av denna typ. Det är mer gambling vad som kommer att ske. Som vi ser i bilden ovan så ser det mer ut som ett seismografutslag från en jordbävning.

Vad har vi för utsikter inför dagen?

Jag tycker erfarenhetsmässigt att det är mycket svårt att sia om när vi får rörelser som de vi fick igår. Det knäcker strukturen i marknaden. Men bilden av att vi är uppåt tills motsatsen bevisats ligger kvar. Vi var uppe och nosade på 12 500 igår och det troliga är att vi gör ett nytt försök idag. 12 600 är slutdestinationen.

Just nu (kl 7.50) har vi en stabil trend uppåt och den kan man haka på med rekyl och göra exit innan open kl 9. Sedan får vi se vad som händer. Se bild nedan.