24 dec – Alla andra vet bättre än jag

Beautiful woman is browsing some business charts in the tablet. Hologram business charts are flying over the woman. Dark background.

När trading på sociala medier tog fart på allvar följde jag allt som gick att följa.

Blev resultatet bättre?

Verkligen inte. Snarare uppstod en osäkerhet. Det fanns alltid någon som tyckte annorlunda än jag själv vilket resulterade i en osäkerhet som inte fanns innan jag läst inlägget. På grund av detta läser jag aldrig någonting innan tradingdagen börjar för att inte få en bias i min trading under dagen. Däremot läser jag en hel del när min tradingdag är över.

Alla andra vet bättre än jag

När man börjar sin tradingkarriär vet nästan alla andra bättre än en själv. Men det är lätt att fastna i detta och att inte våga ta steget att börja lita på sig själv och sin egen förmåga. Jag hörde om en person som varit med i ett tradingrum i 11 år. Då har man svårt att klippa navelsträngen.

Gör först en egen analys 

Oavsett i vilket stadie man befinner sig i så tycker jag att det är viktigt att man först gör en egen analys av läget. Det har flera syfte

  1. Man tvingas tänka självständigt
  2. Man kan ta till sig vad andra anser på ett annat sätt när man själv har tänkt igenom situationen

Dålig självkänsla

En anledning till att man inte vågar lita på sig själv och sin egen förmåga kan vara att man har en dålig självkänsla. Här måste man rannsaka sig själv om det kan vara på det viset.

Uppföljning

Det bästa sättet att få siffror på om andra är bättre än en själv är att följa upp sina egna analyser och andras. Då får man svart på vitt hur det faktiskt förhåller sig. Det kan dessutom ge en morot till att förbättras.

 

God Jul önskar jag alla tradingentusiaster. Är ni sugna på att utveckla er daytrading kör jag en kurs den 6-8 februari 2017. Läs mer här